Värillisellä lukulaitteen näytöllä varustettu Hisense-puhelin

hisense a7 cc : e-ink värinäyttö puhelimessa

Kiinalainen valmistaja Hisense uskoo lujasti e-kirjojen lukulaitteissa käytetyn E ink -näyttöteknologian suosioon puhelimissa. Yhtiö markkinoi harmaasävyjä näyttävien puhelinten lisäksi nyt myös E ink -värinäytöllä varustettua tuotetta nimeltään Hisense A7 CC.

Tämä malli on 6,7 tuuman kokoinen – siis suurempi kuin edullinen lukulaite, toimii Android-ohjelmistolla ja osaa uusimman 5G-mobiiliverkkoteknologian. Android-käyttöjärjestelmästä huolimatta puhelimessa ei ole Google Play -kauppaa, josta voisi ladata sovelluksia. Tähän puutteeseen kuitenkin kiertotiet ovat olleet olemassa jo vuosia niille, jotka sitä tarvitsevat.

hisense a7 cc lukulaitteista tuttu e ink näyttö puhelimessa

Se tärkein asia tässä tuotteessa on värinäyttö, joka ei siis toimi samalla tavalla kuin muiden puhelinten LCD/LED-näytöt. E ink -teknologiaan perustuvat näytöt eivät perustu valopisteisiin, vaan päälle ja pois päältä laitettaviin ikään kuin mustepisteisiin. Kun piste on kerran käännetty päälle, se pysyy siinä ilman sähköä kuluttavaa virkistystä. Akku E ink -näytöllä toimivassa laitteessa kestää viikkoja päivien sijaan. Luonnollisesti puhelimessa on muitakin sähköä kuluttavia komponentteja, joten käyttötavasta akun kesto aina riippuu.

Paljon lukevat ihmiset ja todella pitkää akun kestoa haluavat puhelimen käyttäjät, jotka eivät katsele videoita eivätkä ole riippuvaisia kirkkaista värikuvista, lienevät otollisin asiakaskunta tällaiselle tuotteelle.

Hisense A7 CC -puhelimen näyttö E ink Kaleido -tyyppiä, joka osaa esittää 4096 väriä. Näin ainakin teoriassa. Värit ovat edelleen hailakoita (katso video artikkelin lopussa) jos niitä vertaa LCD-näyttöihin. Se missä E ink -näytöt ovat kuitenkin kehittyneet reippaasti on näytön nopeus. Uusi näytöllinen tekstiä ja kuvaa ilmestyy Hisense-puhelimen näytölle varsin vilkkaasti.

Tämä bloggaaja muistelee nähneensä jo aiemmin pienemmän puhelimen, jossa oli E ink -teknologiaan perustuva värinäyttö.

Ainakin AliExpress ja Saksassa toimiva Cect-Shop toimittavat puhelinta noin 500 euron hintaan.

Saksalainen kauppias tutkii puhelimen asetuksia alla näkyvällä videolla, mutta siinä samalla näkee minkälaisen väripaletin E ink -näyttö pystyy toistamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *