Paras laite äänikirjojen kuunteluun

acer tablet äänikirjojen kuuntelulaite

Millä laitteella olisi kätevintä kuunnella ladattavia ja suoratoistolla saatavia äänikirjoja? Keittiön transistoriradiolla tai olohuoneen stereoilla se ei onnistu. Maailmaan mahtuu vaikka minkälaisia vimpaimia, mutta äänikirjojen kuuntelulaitetta en ole vielä löytänyt. Sopivia vaihtoehtoja ratkaista tämä digitaalisen median tarve on kuitenkin useita: lukulaite, puhelin, tablet, tai tietokone.

Lukulaite
E-kirjojen lukulaitteet suunnitellaan kirjojen ja dokumenttien lukemiseen, jonka vuoksi niiden ääniominaisuudet ovat tavallisesti heikot tai ääntä niistä ei lähde lainkaan.

Esimerkiksi Amazon Kindle -lukulaitteilla ei ole mahdollista kuunnella mitään, mutta joissakin Kindle-malleissa on langaton Bluetooth-ominaisuus. Jos hankkii Bluetooth-kaiuttimen, Kindle voi lähettää ääneen lukemansa kirjan kaiuttimeen.

Tämä Bluetooth-ominaisuus löytyy myös joistakin muista lukulaitteista. Joissakin laitteissa on kuulokeliitäntä, jolloin kuulokkeilla voi kuunnella sitä mitä laite osaa toistaa. Tarkkana täytyy olla ominaisuuksien kanssa, mikäli olet hankkimassa lukulaitetta äänikirjojen kuunteluun.

Puhelin
Jokainen nykyaikainen älypuhelin osaa toistaa äänikirjoja joko puhelimessa olevalla MP3-soitinsovelluksella tai puhelimeen ladatulla äänikirjasovelluksella. Jos tilaat kuukausimaksullista äänikirjapalvelua, sovellus on kätevin tapa kuunnella. Kuulokkeet parantavat kirjakokemusta kun ympäristön hälyäänet eivät häiritse niin paljon kuuntelua.

Tablet
Käytännössä jokainen tablet-laite osaa toistaa äänikirjoja. Usein laitteissa on kuulokeliitäntä. Hyvä puoli tableteissa on se, että laitteen kuoren sisällä on tilaa hyville stereokaiuttimille – mikäli valmistaja on sellaiset sinne päättänyt laittaa. Puhelimissa tilaa ei kerta kaikkiaan ole, eikä hyville kaiuttimille yleensä varata tilaa.

Jos kuuntelet tabletin kaiuttimilla, äänen laatua voi usein parantaa laittamalla laite makaamaan pöydälle tai muulle tasolle.

Tietokone
Tietokoneiden sisäänrakennetut kaiuttimet tapaavat olla aika kehnoja, mutta kuulokeliitäntä löytyy joka koneesta. Tähän liittimeen moni on kytkenyt kaiuttimet.

Mikä on paras kuuntelulaite?

Koska äänikirjojen kuunteluun sopiva puhelin on lähes jokaisen kansalaisen kädessä, puhelin on monelle se mieluisin laite.

Tabletin paremmat kaiuttimet ja suurempi näyttö – mikäli lukee samalla laitteella – on erittäin hyvä vaihtoehto äänikirjoille.

acer tablet äänikirjojen kuuntelu kuulokkeilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *