10 tuuman kirjoitustablet ja lukulaite Kobo Elipsa

kobo elipsa kirjoitustablet, kynä ja kannet

Käsinkirjoitettujen muistiinpanojen ja luonnosten laatimiseen suunniteltujen kirjoitustabletien kasvava suosio näkyy nyt myös toiseksi suurimman lukulaitevalmistaja Kobon tuotevalikoimassa. Yhtiö tuo markkinoille Kobo Elipsa nimisen 10,3 tuuman kokoisen laitteen, jonka mukana on näytölle kirjoittamiseen tarkoitettu kynä ja suojakannet. Tuote on hinnoiteltu 399 euroon, eli täsmälleen samalle tasolle eurooppalaisten kilpailijoiden kanssa.

Kirjoitustabletin tuotekonsepti perustuu ajatukseen, että moni tietotyöläinen, tutkija, kirjoittaja ja luonnoksia laativa henkilö mielellään kirjoittaa tai piirtää kynällä. Kun kirjoitustabletin näytön ja sille tarkoitetun kynän yhteistoiminta muistuttaa paperi-kynä-menetelmän tuntumaa, näytölle on miellyttävä kirjoittaa ja piirtää.

kobo elipsa lukulaitteen näytölle voi kirjoittaa ja piirtää kynällä

Kirjoitustabletit käyttävät samanlaista näyttöä kuin e-kirjojen lukulaitteet, eli harmaasävyjä toistavaa E ink näyttöä. Akun kesto on tyypillisesti viikkoja, ei päiviä. Näitä laitteita voi luonnollisesti käyttää lukulaitteina aivan kuten mitä tahansa pienempää lukulaitetta.

Kobo Elipsan suunnittelijat ovat myös päätyneet 10 tuuman kokoiseen (10,3 tuumaa) tabletiin, josta kokoluokasta on muotoutunut tämän tuotekategorian käytännön standardi. Miellyttävä yllätys Elipsan kielivalikoimassa on suomi.

Suomessa Kobon tuotteita pitää valikoimissaan ainakin Power. Ne lähimmät kilpailevat tuotteet Kobo Elipsalle ovat Remarkable 2 ja Bookeen Notea.

Alla Kobo Elipsa -kirjoitustabletin esittelyvideo:

Kobo Elipsan ominaisuuksia

10.3 tuuman E Ink Carta 1200 kosketusnäyttö. Näyttö on valaistu, valon määrä säädettävissä.
Näytön pistetiheys 227 PPI, erotuskyky 1404 x 1872 pikseliä.
Tallennustilaa 32GB.
Quad Core @ 1.8 Ghz prosessori.
WiFi 802.11 ac/b/g/n.
USB-C portti.
Ulkomitat 193 x 227.5 x 7.6 mm.
Paino 383 gr.
Akun kesto viikkoja.
15 tiedostoformaattia: EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR.
Useita kielivaihtoehtoja, mukaan lukien suomi ja ruotsi.

kobo elipsa kirjoitusalusta

Slashgear uutisoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *