Kesällä 2021 on kuin onkin kirjatapahtumia

kirjamessut, antikvariaatin kirjoja

Kesätapahtumat tuovat vieraita monille paikkakunnille, jotka järjestävät ohjelmaa niin kulttuurista kiinnostuneille kuin muurahaispesässä istumista harrastaville. Monenlaiset kirjatapahtumat ovat yksi perinteinen vetonaula kesäfestivaalien joukossa. Myös kesällä 2021 on mahdollista käydä perinteisissä kirjatilaisuuksissa ja myös yhdessä uudessa tilaisuudessa.

Päijänteen itäpuolella sijaitseva Sysmä on tunnettu mökkikunta missä on jo vuosia vietetty kesäisiä Kirjakyläpäiviä. Vuoden 2021 Kirjakyläpäivät ovat kylän keskustassa 9-11.7. Kari Lumikero ja Teemu Keskisarja ovat kirjailijoista mukana, ja torin kirjamyyntikojut keräävät vanhojen ja uusien kirjojen myyjiä ja ostajia. Lisäksi Sysmässä järjestetään Kirjojen yö 6-7.8.2021.

Kymi Libri on uusi kirjatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Yleisömenestyksen innoittamana vuonna 2021 Myllykoskella, Kouvolan eteläpuolella, järjestetään tapahtuma toisen kerran. Ajankohta on 22-25.7.2021. Jokiristeily kirjailijan kanssa, jalkapallo-ottelu ja rock-ooppera täydentävät keskustelutilaisuuksia ja kirjailijahaastatteluja.

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalan (ent. Vammala, Tampereen länsipuolella) suuri kesätapahtuma. Konsepti koostuu kirjailijahaastatteluista ja vanhojen ja uusien kirjojen myyntikioskeista. Päivämäärä on 30-31.7.2021. Herra Hakkaraisen talo on toinen suosittu käyntikohde Sastamalassa.

Tietokirjatapahtuma poikkeaa muista kesän kirjatapahtumista monessa suhteessa. Tapahtuma järjestetään Helsingin keskustassa, aiheena ovat nimen mukaisesti tietokirjat, ja vaikka yleisötilaisuudet jouduttaisiin sulkemaan yleisöltä, tähän tilaisuuteen voi osallistua verkon kautta. Jos olet aiemmin käynyt Tietokirjafestivaaleilla Tieteiden talossa Kruununhaassa, älä mene sinne tänä vuonna, sillä talo on remontissa. Runeberginkatu 14-16 (vanha Kauppakorkeakoulu) on tämän vuoden osoite. Ajankohta on 25-26.8.2021.

Vuosittaiset syksyn suuret kirjamessut ovat aikatauluttaneet tapahtumansa vuodelle 2021. Turku, Helsinki, Jyväskylä ja Tampere valmistelevat kukin omia messujaan pitäen samalla mielessään suurten tapahtumien rajoitusten vapautumisen tai tiukentumisen mahdollisuuden.

tietokirjafestivaali tieteiden talo, helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *