Pocketbook on valmistanut kohtuullisen hintaisen 9,7 tuuman lukulaitteen

pocketbook inkpad lite 9.7 tuuman lukulaite

Yleisin e-kirjojen lukulaitteen koko lienee kuusi tuumaa, eli samaa luokkaa kuin suurimpien puhelinten näytön koko. Pieni laite on helppo pitää mukana, mutta suurempi näyttö on hyvä luettaessa esimerkiksi PDF-asiakirjoja tai jos tekstiä haluaa suurentaa reippaasti. Myös kaavioita tai kuvia sisältäviä kirjoja voi olla miellyttävä lukea suurelta ruudulta. 10 tuuman kokoisia lukulaitteita on ollut tarjolla vuosia, mutta hinta on ollut korkea pieniin laitteisiin verrattuna. Nyt Pocketbook muuttaa kilpailutilannetta, sillä Inkpad Lite -tuotetta odotellaan syksyn 2021 aikana kauppoihin hintaan 250-290 euroa.

Pocketbook Inkpad Lite lukulaitteen mitat ovat 23,6 × 17,3 × 0,8 cm, joten A4-arkkia pienemmästä laitteesta on kyse. Painoa on vain 396 grammaa.

9,7 tuuman kokoinen E Ink Carta -näyttö on valaistu mikä mahdollistaa lukemisen hämärässä tai pimeässä tilassa. Liliputing-blogi tietää näytön erotuskyvyn olevan 1200 x 825 kuvapistettä, josta pistetiheydeksi saadaan 150. Näytön tarkkuudesta on hieman tingitty, jotta hintaa on saatu alaspäin.

Laitteessa on sisäistä tallennustilaa 8 GB. Jota voi laajentaa microSD-muistikortilla. USB-C portti löytyy myös.

Inkpad Liten pitkällä sivulla on nappulat seuraavan ja edellisen sivun kääntämistä varten. Laitteen voi kääntää oikea- ja vasenkätiselle sopivaan asentoon sillä teksti solahtaa automaattisesti oikein päin.

Valmistaja ennakoi akun kestävän normaalissa käytössä kuukauden yhdellä latauksella.

Suomessa ainakin Verkkokauppa ja Elisa Kirja markkinoivat Pocketbookin tuotteita.

pocketbook inkpad lite e-kirjojen lukulaite