Kuukauden kirjauutisia: keräilykirjojen hintaennätyksiä, näin e-kirjojen lukulaitteiden näyttö toimii, parhaat Potter -pelit

Uutisia kirjoista, lukulaitteista, kirjoittamisesta ja julkaisemisesta

vanhan kirjan aukema, kuva tejvan pettinger
Kuva Tejvan Pettinger.

Video: näin lukulaitteiden ja kirjoitustabletien E ink -näyttö toimii

Kirjoitamme usein lukulaitteista ja kynällä kirjoittamiseen tarkoitetuista kirjoitustableteista, joiden näyttöteknologia perustuu E ink -teknologiaan. Sen toimintaperiaate on niin erilainen kuin muuten tietotekniikkatuotteissa käytetty LCD ja LED, että se on varsin kiinnostava. Tämä valmistajan tuottama video on onnistunut kaaviokuvan avulla näyttämään miten se toimii.

Kalleimmat kirjat kautta aikojen

Kirjojen keräily ja erityisesti vanhojen harvinaisuuksien keräily on harrastus, mutta sen terävin kärki on lähinnä sijoitustoimintaa. Vajaat 50 vuotta sitten kallein julkisesti (huutokaupassa) myyty kirja nousi kahteen miljoonaan dollariin, saavuttaen maailman kalleimman kirjan aseman. Nyt sillä hinnalla ei pääse enää top 20:een. Tässä artikkelissa kuvasarjana maailman 20 hinnakkainta kirjaa.

5G lupaa nopean kirjan ja elokuvan latauksen, mutta onko se todellakin täällä?

5G-puhelimia myydään kovalla tohinalla uusiin ominaisuuksiin ja nopeuslupauksiin vedoten. Tietysti on mukavaa jos puhelimessa on 5G-verkon valmius, mutta miten niiden verkkojen kanssa on? 5G verkko vaatii uuttaa rautaa ja kaapelia uusiin paikkoihin, joten sen rakentaminen on iso urakka. Siihen kuluu aikaa, mikä tarkoittaa verkon kattavuuden olevan pitkään hyvin rajallinen.

Android-laitteissa toimivat Harry Potter -pelit arvioitu

Harry Potter on yksi kirjallisuuden historian suurimpia taloudellisia menestyksiä, koska kirjojen lisäksi sarjasta on tuotettu laadukkaat elokuvat, videopelit ja monta muuta Potter-nimellä kulkevaa tuotetta. Android-mobiililaitteille on saatavilla joukko Potter-pelejä, joiden parhaat tässä artikkelissa on arvioitu.

Portugalin etelärannikko Algarve houkuttaa etätyöntekijöitä ja lomalaisia syksyllä ja talvella

Ne matkaajat, jotka haluavat mahdollisimman lämpimän tei peräti kuuman kokemuksen käyntikohteessa käyvät Portugalin Algarvessa keskikesällä, mutta paras aika kierrellä, tutkia ja ulkoilla on mihin muuhun vuodenaikaan tahansa kuin kesällä. Tässä matkaopas, josta helposti ja nopeasti löytyy halutut asiat missä käydä ja mitä tehdä.

Amazon avasi Kindle Vella -julkaisupalvelun heinäkuussa

Kindle Vella on tarkoitettu tarinankertojille, jotka kirjoittavat kertomuksensa yksittäin julkaistavina osina. Sinänsä vanha keksintö, jota ovat soveltaneet aikoinaan jo klassikkokirjailijat. Kerroimme Kindle Vellasta jo aiemmin, mutta nyt se on siis virallisesti avattu.

Steam Deck pelikonsoli on itse asiassa pieni mobiili-PC

Steam Deck pelikonsoli on rakennettu Linux-käyttöjärjestelmälle, ja sen valmistaja Valve lupaa vanhojen pelien toimivan siinä. Lisäksi tuhannet Windows-pelit sopivat laitteeseen sitä varten tehdyn ominaisuuden avulla. Laite on pikemmin tabletin kokoinen kuin puhelimen kokoinen, mutta kyllä sitä pieneksi PC:ksi voi sanoa (pelilaitteen lisäksi). Kirjojen kukeminen ja elokuvien katselu pitäisi siis onnistua myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *