Freelance-kirjoittajille on syntynyt uusi keskus – Keniaan

essee kirjoituspalvelu opiskelijoille: britannia

Haamukirjoittajia on kenties ollut yhtä kauan kuin kirjoja, mutta nykyään he tapaavat saada nimensä esiin teoksen kirjoittajina. Ihan kaikkiin kirjoittamisen lajityyppeihin tämä ei kuitenkaan sovi, sillä esimerkiksi opiskelijan joltakin ammattikirjoittajalta tilaama opinnäytetyö merkitään taatusti vain työn maksaneen opiskelijan nimiin. Nairobin kaupunkiin Keniassa on tähän tarpeeseen syntynyt kokonainen ammattikunta: tilauksesta opiskelijoille esseitä kirjoittavat ammattilaiset.

Kenia on englanninkielinen maa, joten varsinkin opiskelijoilla ja opettajilla on kieli niin hyvin hallinnassa, että he voivat kirjoittaa esimerkiksi yhdysvaltalaisille ja brittiopiskelijoille luontevaa tekstiä. BBC kertoo nairobilaisesta opettajasta, joka on vaihtanut ammattinsa täysipäiväiseksi esseekirjoittajaksi. Hän ansaitsee kirjoittamalla paljon paremmin kuin opettajana. Kuukausitulo on nyt noin 1200 euron tasolla, joka Keniassa on keskiansiota korkeampi.

Siis entinen opettaja Keniassa kirjoittaa maksusta esimerkiksi Cambridgen opiskelijalle esseen, jonka opiskelija palauttaa opettajalleen omana työnään. Luulisi entisen opettajan omantunnon hiukan vaivaavan. Hän kuitenkin kuittaa moraalisen ristiriidan yksinkertaisesti sillä, että hänenkin on elettävä jollakin.

Kun jollakin tavalla internetin välityksellä voi tehdä rahaa, sille muotoutuu nopeasti oma liiketoimintamalli. Opiskelijoiden tarpeisiin vastaava liiketoiminta on asettunut kahteen tasoon. Palveluita opiskelijoille tarjoavat verkkosivustot hoitavat markkinoinnin, myynnin ja laskutuksen, mutta tilaavat varsinaisen työn tyypillisesti halvan työvoiman maista, kuten Intiasta, Filippiineiltä, ja kuten tässä tapauksessa, Keniasta. BBC:n mukaan varsinaisille kirjoittajille saattaa tuloutua noin puolet opiskelijan maksamasta palkkiosta.

Esimerkiksi Britanniassa sopivan kirjoituspalvelun valinta on jo niin vaativa tehtävä, että valintaa auttamaan on syntynyt palvelu, joka vertailee kirjoituspalveluiden aikaansaannoksia. Top Writers pitää yllä parhaiden kirjoituspalveluiden listaa, ja moittii palveluita, jotka jäävät kiinni esimerkiksi plagioinnista tai saman esseen myymisestä moneen kertaan.

Kaikki viittaa siihen, että liiketoiminta on kohtuullisen vilkasta ainakin suurilla kielialueilla. Pienen kielialueen, kuten Suomen tilanne lienee toinen. Halvan työvoiman maista ei sopivaa kielitaitoa löydy, joten apua suomenkielisen esseen kirjoittamiseen tarvitseva opiskelija joutuu sijoittamaan enemmän rahaa jos sellaista palvelua jostain löytää. Entäs ne englanninkieliset kurssit, joilla työt tehdään ja palautetaan arvioitavaksi englanniksi?

essee kirjoitus hinnasto, oxford, englanti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *