Matkailevan kirjoittajan mekaaninen näppäimistö

lofree wanderfree mekaaninen näppäimistö, tablet telinessä

Mekaaniset tietokoneen näppäimistöt miellyttävät monia kirjailijoita ja tietokonepelien pelaajia, koska niissä on täsmällinen liikerata ja tuntuma hetkestä, jolloin painallus rekisteröityy. Harva mekaanista näppäimistöä kuitenkaan viitsii ottaa matkalle mukaan, mutta nyt yksi ehdokas siihenkin tarkoitukseen on olemassa.

Kiinalainen oheislaitevalmistaja Lofree keskittyy design-tuotteisiin, jotka poikkeavat valtavirrasta. Esimerkiksi mekaanisia näppäimistöjä yhtiö on suunnitellut usealle asiakaskunnalla, mutta katsotaan tarkemmin Lofree Wanderfree Portable Mechanical Keyboard -tuotetta, joka on suunniteltu matkakäyttöön.

lofree wanderfree näppäimistln kuljetuskotelo

Vetävän designin lisäksi Lofree Wanderfree on saanut kestävän suojakotelon – ikään kuin tyylikkään matkalaukun – joka kääntyy myös telineeksi tabletille tai puhelimelle. Lofree Wanderfree -näppäimistö liitetään langattomalla Bluetooth-yhteydellä haluttuun laitteeseen, joka voi olla tietokone, tablet tai puhelin. Telineeseen voi sitten asettaa sen laitteen, jonka muistiin teksti talletetaan, käynnistää laitteeseen muistio- tai tekstinkäsittelyohjelma, ja kirjoitustuokio voi alkaa.

Näppäimistö koostuu 84 näppäimestä, mutta skandinaavisia merkkejä siihen ei ole mahtunut mukaan. Lisäksi on 10 multimedianäppäintä. Arvelen, että ääkkösiä sisältävää Lofree-näppäimistöä on turha odotella, joten jos tämän todella haluaa omiin kirjoitusprojekteihin jotain muuta on keksittävä. Yksi perinteinen keino on korvata kirjoittaessa Ä esimerkiksi vasemmalla aaltosululla ja Ö oikealla aaltosululla. Näitä erikoismerkkejä harvoin normaalinaputtelija tarvitsee, joten niitä voi käyttää johonkin muuhun. Kun teksti on tietokoneella tai tabletissa tallessa, tekstinkäsittelyohjelman Korvaa-toiminnolla sitä voi käskeä korvaamaan kaikki vasemmat aaltosulut Ä-kirjaimella. Sama toiminto sitten muillekin valituille erikoismerkeille.

lofree wanderfree bluetooth näppäimistö mekaaninen

Näppäimistön ulkomitat ovat 342 x 138 x 34 mm, ja painoa on 953g. Valmistajan kaupassa listahinta on 159 dollaria, mutta Aliexpress -kaupasta löytyy 100 euron tasolla olevia myyntihintoja.

Alla video, jossa testataan Lofree Wanderfree -näppäimistön betaversiota:

Digital Journal raportoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *