Minkälaiset kannet haluat e-kirjan lukulaitteeseesi?

Tiedostaen tai tiedostamatta viestimme hyvinkin paljon itsestämme lukemamme kirjan kannella tai lehden etusivulla, jonka muut ihmiset näkevät kädessämme. Jotenkin näinhän se menee: tuo lukee Mikrobittiä: nörtti, tuo ahmii Mangaa: erilainen nuori, tuo keskittyy Maija-Riitta Ollilan kirjaan Johtajan parempi elämä: osastopäällikkö.

Nyt kun suomalaiset muun sivistyneen maailman mukana on siirtymässä e-kirjoihin ja osa lukijoista nauttii kirjoistaan lukulaitteelta, emme enää viestikään kädessä olevan kirjan tai lehden kannella yhtään mitään. Lukulaitteen selkäpuolella kun näkyy vain laitteen logo. Hyvä puolihan tässä on se, että uusia johtamisoppeja opiskeleva päällikkö voi välillä vilkaista vaikka 7 päivää-lehteä lukulaitteellaan eikä kukaan huomaa hänen astuneen ulos roolistaan.

Jos kuitenkin haluat jatkossakin – e-kirjojen ja lukulaitteiden aikakautena – antaa selkeän viestin ympäristölle itsestäsi, voit hankkia kirjan kannet lukulaitteen päälle. Kyllä vain. Ostat sellaiset kirjan kannet kuin haluat ja lukulaite sidotaan kansien sisään. Lukulaite toimii niin kuin ennenkin ja sillä voi edelleenkin lukea mitä huvittaa.

Tällä hetkellä ainakin yksi taiteilija tekee yksilöityjä kansia lukulaitteisiin. Hän ottaa mielellään mallia vanhoista kansikuvista ja kertoo sitovansa kannet kuten perinteisen kirjan kannet. Lukulaitetta varten kansien sisällä on nauhat, joilla laite kiinnitetään kansiin.

Mallikansia kuvineen täällä:
http://www.etsy.com/shop/vintagecovers

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *