Lapin matkaopas: Lappi on muutakin kuin Levi, Saariselkä ja Ylläs

abisko, lappi, kiiruna, ruotsi

Rovaniemi, Kittilä ja Ivalo ovat erinomaisia kohteita Lapissa matkaavalle, mutta erikoisimmat nähtävyydet löytyvät muista paikoista. Lapin matkaopas avaa koko pohjoisen Skandinavian luonnon ja paikkakuntien kiinnostavat kohteet ja parhaat aktiviteetit matkailijoille.

Moni ajattelee Lappia vain Suomen pohjoisena alueena, mutta Ruotsin ja Norjan Lappi on kuin toista maata – kirjaimellisesti. Ruotsin Lapin yksi erikoisin paikka, josta varsinkin vaeltajat pitävät on Kiirunan ja Narvikin välimaastossa sijaitseva Abiskon kansallispuisto. Tunturimaisema on alueella hyvin poikkeuksellinen.

Norjan Lapista moni tuntee Nordkapin mikä vetää automatkailijoita Keski- ja Etelä-Euroopasta asti. Elokuussa ainoa Euroopan pohjoiskärkeen vievä tie onkin vilkas kun asuntoautot ja pakettiautot virtaavat Nordkapiin ja takaisin.

Poimitaan esimerkin vuoksi Lapland-matkaoppaasta yksi vähemmän tunnettu, mutta taatusti kiinnostava kohde jokaisesta maasta:

Suomi: Kilpisjärvi. Saanatunturin huipulla käynti on tavallista reippaampi kävelyretki, mutta vaivan arvoinen. Alueella on paljon muutakin nähtävää, ja lisäksi Norja ja Ruotsi ovat muutaman kilometrin päässä.

Norja: Lofootit. Narvikin kohdalta länteen ulottuva saariryhmä on mahtavan näköinen erikoisine vuorineen. Pelkästään ajamalla teitä pitkin saa hyvän annoksen luonnon kauneutta ja kalastajakylien rauhaa imettyä itseensä, mutta vaeltamista on hyvä kokeilla myös. Lofooteilla on myös paikka, jossa surfataan talvellakin.

Ruotsi: Koska Abisko tuli jo mainittua, niin valitaan Stora Sjöfallet. Jokkmokk on mainio pikkukaupunki, jossa varusteet ja eväät on viimeistään katsottava kuntoon ennen kuin kääntyy tunturiin johtavalle tielle.

Lapin matkaopas on englanninkielinen, mutta runsas kuvitus ja kartat näyttävät selkeästi missä mitäkin on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image