Maailman nopein näppäimistö

characorder lite näppäimistö nopea kirjoitus
Characorder Lite.

Moni runsaasti tekstiä tuottava kirjoittaja pohtii silloin tällöin qwerty-näppäimistön syvintä olemusta, ja onko se todellakin tehokkain tapa kirjoittaa. Vaihtoehtoisia kirjainten järjestyksiä näppäimistölle toki on olemassa, mutta erot naputtelun nopeudessa eivät ole olleet olennaisia. Nyt Charachorder on kehittänyt kaksi näppäimistöä, joilla yhtiö uskoo yllettävän viisinkertaiseen ja jopa kymmenkertaiseen kirjoitusnopeuteen.

Charachorder Lite on tavallisen tietokonenäppäimistön näköinen laite yhdellä lisäominaisuudella. Valmistaja uskoo tekstin naputtelijan pääsevän viisinkertaiseen kirjoitusnopeuteen tavalliseen näppäimistöön verrattuna. Hintaa tuotteella on 200 dollaria ennakkotilauksessa. Kevään 2022 aikana toimitusten odotetaan lähtevän liikkeelle.

Aikamoinen hinta näppäimistölle, mutta mikäli valmistajan väite pitää paikkansa, niin työn tuottavuutta ajatellen tämän hinnan voi moni olla valmis maksamaan. Mihin Charachord Lite -näppäimistön nopeus sitten perustuu?

Näppäimistöön on rakennettu oma oikolukualgoritmi, joka osaa lennossa korjata sekalaisen yhdistelmän kirjaimia oikeiksi sanoiksi. Esimerkiksi näin: kirjoittaja napauttaa lähes samanaikaisesti kirjaimia owlidwred. Näppäimistö korjaa sen sanaksi worldwide. USB-kaapeli liittää laitteen tietokoneeseen. Tietokoneen tekstinkäsittelyohjelma ottaa siten vastaan sanoja, ei sekalaisia kirjainryhmiä. Nämä kaksi asiaa: kirjaimet voi todella nopeasti napauttaa laitteelle, ja laite tulkitsee ne sanoiksi saman tien tekevät kirjoittamisesta nopeaa.

Mikäli näppäimistö toimii niin kuin valmistaja kertoo, englanninkielisiä tekstejä kirjoittavat tekstintuottajat pääsevät kokeilemaan mikäli laite on heille sopiva. Muista kielistä ei vielä ole tietoa.

vipujen käyttöön perustuva näppäimistö
Characorder-näppäimistö tuottaa kirjaimia vipuja koskemalla.

Jo ennen CharaChorder Lite -tuotetta valmistaja kehitti hyvin erikoisen näppäimistön, jolla yhtiö uskoo päästävän kymmenkertaiseen kirjoitusnopeuteen tavalliseen näppäimistöön verrattuna. Edellä esitellyn sanojen tunnistusominaisuuden lisäksi tuotteessa on toinen ainutlaatuinen piirre: siinä ei ole näppäimiä lainkaan, vaan vipuja. Niitäkän ei ole samaa määrää kuin kirjaimia, sillä yksi vipu tuottaa useita kirjaimia sen mukaan mihin suuntaan sitä kääntää. Käsiä ei tarvitse liikuttaa mihinkään, vaan ainoastaan sormet tekevät pientä liikettä vipujen suuntauksen kanssa.

Tämä erikoinen Charachord-näppäimistö on ollut hetken myynnissä hintaan 400 dollaria. Seuraavaa valmistuserää odotellessa valmistaja on hinnoitellut tuotteen 250 dollariin.

Vipunäppäimistö vaatii siis tekstintuottajaa opettelemaan kokonaan uuden tavan kirjoittaa. Voisin kuvitella, että pianisteille ja kitaristeille tämän tavan opettelu on hieman helpompaa kuin meille tavallisille nakkisormille.

Alla video, jolla ammatikseen kirjoittava arvioi CharaChorder-ihmenäppäimistön. Hän myös esittelee laitteen toimintaperiaatetta, huomauttaen kuuden päivän harjoittelun jälkeen kirjoittavansa sillä kuitenkin hitaammin kuin tavallisella näppämistöllä:

Charachorder Lite -näppäimistön esittelyvideo alla.

Vice uutisoi Charchorderin saaneen jo porttikiellon kirjoitusnopeutta mittaaviin kilpailuihin ja palveluihin. Tulokset ovat niin hyviä, että niitä ei uskota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *