Helsinki on onnistunut uusissa matkakohteissa, englanninkielinen matkaopas kertoo missä ja miten

kirjasto oodi, helsinki, finland

Helsingissä on viime vuosina tapahtunut paljon sellaista mikä taatusti kiinnostaa vierasmaalaista matkaajaa ja miksei kiinnostaisi myös omaa kotimaataan kiertävää kansalaista. Julkaisimme englanninkielisen Helsingin matkaoppaan vuonna 2016, mutta uusia hyviä käyntikohteita on pääkaupunkiin kertynyt jo niin useita, että oli aika päivittää matkaopas ajan tasalle. Huhtikuussa 2022 julkaisemmekin The Best of Helsinki -opaskirjasta version 2.0 (tai toisen painoksen kuten aikoinaan tavattiin sanoa).

Helsinkinsä hyvin tunteva stadilainen voi tässä vaiheessa ihmetellä mitä niin erikoista kaupungissa on tapahtunut, että siitä opaskirja täytyy kirjoittaa? Otetaan kaksi esimerkkiä tuoreista nähtävyyksistä. Keskustakirjasto Oodi kiinnostaa ulkomaalaisia vierailijoita niin paljon, että heille järjestetään omia kiertokäyntejä. Sauna on tunnetusti suomalaista eksotiikkaa, johon harva turisti uskaltautuu kuitenkaan tutustumaan. Kaksi meren rannalle rakennettua modernia designia edustavaa saunalaitosta ravintoloineen ovat paitsi mainoita käyntikohteita, myös tarjoavat helpon tavan tutustua suomalaiseen saunaan.

löyly sauna, hernesaari, helsinki
Löyly, Hernesaari.

Näiden huippu-uutuuksien lisäksi koko pääkaupunkialueen kaikki vanhat vetonaulat opastetaan The Best of Helsinki -kirjassa. Matkaopas on jaettu seuraaviin keskeisiin osiin:

  • 10 parasta nähtävyyttä, joka tässä tarkoittaa mielenkiintoisimpia kohteita nimenomaan ulkomaalaisen turistin kannalta.
  • 10 parasta tapahtumaa ja paikkaa, joista paikalliset asukkaat nauttivat.
  • Helsingin lähialueiden parhaat kohteet niille, jotka haluavat tehdä päiväretken tai parin päivän retken kaupungin ulkopuolelle.
  • Kaikki hyvät kohteet eivät suinkaan mahdu 10 parhaan listalle, mutta kaikki huomionarvoiset kohteet on esitelty omassa luvussaan.
  • Lisäksi suomalaisia tapoja esitellään sen verran, että esimerkiksi suulas ja vilkasliikkeinen italialainen ei säikähdä rauhallisia suomalaisia ihmisiä. Tunnetut suomalaiset ruuat ja juomat tulevat lukijoille myös tutuiksi. Ravintoloita, baareja ja hotelleja esitellään pintapuolisesti, sillä matkailijoilla tapaa olla omat suosikki puhelinsovellukset joista he katsovat ravintola- ja hotelliarvostelut.
the best of helsinki matkaopas, kansikuva

Olemme Klaava Travel Guide -sarjassa julkaisseet useita matkaoppaita, mutta edelleen kohtaamme kysymyksen: täytyykö matkaoppaan kertoa myös matkakohteen negatiivisista asioista? Oma kantani on järkähtämätön kyllä, täytyy kertoa. Esimerkiksi turvallisuuteen, liikkumiseen ja paikalliseen kulttuuriin usein liittyy asioita, joita ensi kertaa kohteessa vieraileva matkaaja ei voi mitenkään tietää. Niistä on syytä kertoa, jotta matka sujuu eikä ikäviä tilanteita toivottavasti synny.

Matkaopas The Best of Helsinki löytyy nyt verkkokirjakaupoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *