Kansainvälistyminen edellyttää englannin osaamista

nappaimisto, muistivihko, kahvikuppi pöydällä

Elämme tunnetusti globaalissa maailmassa, jossa maantieteen henkiset rajat ovat pienentyneet huimasti. Maailma on pieni, eikä se ole tuulesta temmattu toteamus. Englannin kieli on tapa kommunikoida maiden ja kansojen välillä, jonka vuoksi sitä on tärkeää opiskella pienestä pitäen.

Suomalaiset ovat englannin kielen osaamisessa hyvällä tasolla. Maiden välisiä osaamislistoja tarkastellessa edellä ovat usein ainoastaan Hollanti ja muut Pohjoismaat. Kansainväliset markkinat ovat meille elintärkeitä, koska maamme elää viennistä. Sen takia englannin kielen taito on erittäin tärkeää ja siihen pitäisi panostaa jo kouluvuosina.

Englannin opiskelu lukiossa

Englanti on suosittu aine lukion ylioppilaskirjoituksissa, jossa se on päihittänyt muiden vierasperäisten kielten aseman. Kieltä onkin syytä opiskella ahkerasti, koska sitä käytetään runsaasti myös jatko-opinnoissa – puhumattakaan työelämästä. Mahdollisuuksia englannin kielen opiskeluun löytyy onneksi esimerkiksi verkossa. Lisätietoja löydät täältä.

Lukiossa opiskellaan ahkerasti englantia, jonka opintopolku sisältää kuusi pakollista, kaksi syventävää ja neljä soveltavaa kurssia. Lukiossa tunnistetaan englannin kielen taidon tarpeellisuus, sillä sen osaaminen on tärkeää urapolulla ja muussa opiskelussa. Kun lukiolainen opiskelee englannin kieltä, hän lisää tietämystään muista kulttuureista ja yhteiskunnallisista asioista.

Lukion englannin kielen kursseilla opiskellaan kieltä monipuolisesti useasta näkökulmasta. Kursseilla pyritään aktiivisesti opettamaan englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista. Kielitaitoa kehitetään sujuvammaksi, ja tavoitteena on kommunikoida ongelmitta henkilön kanssa, jonka oma äidinkieli on englanti. Englannin kielen taito auttaa myös viestintä- ja media-tehtävissä.

Vinkkejä englannin kielen opiskeluun vapaa-aikana

Englannin kielen taito on kansainvälisen kanssakäymisen kivijalka sillä se on monella elämän osa-alueella perusedellytys. Korkeakoulujen oppimateriaalit voi olla laadittu englanniksi, ja kansainvälisten markkinoiden kieli on normaalisti englanti. Englantia voi onneksi opiskella aktiivisesti vapaa-aikanakin, ja se voi olla itse asiassa varsin hauskaa.

Yksi helpoimmista tavoista kartuttaa englannin kielen osaamista on viihdesisältöjen seuraaaminen. Monet suositut elokuvat ja televisiosarjat on toteutettu englannin kielellä, ja tarjonta on varsinkin internetin kautta valtavaa.

Monet suoratoistopalvelut tarjoavat myös dubbauksia ja tekstityksiä, joita voi hyödyntää kielen opiskelussa. Sanavarastoa voi harjaannuttaa melkeinpä itsestään, kun kieltä kuuntelee ja toistaa kuulemiaan virkkeitä. Viihdesisällöissä voi törmätä myös oivallisiin sanontoihin ja slangisanoihin, jotka rikastuttavat kieltä kertaheitolla.

Fyysisesti aktiivinen opiskelija voi etsiä kuunneltavaksi englanninkielisiä podcasteja. Podcastit ovat oivallinen tapa kuunnella opiskeltavaa kieltä ja samaan aikaan voi suorittaa kotona tarpeellisia aktiviteetteja. Podcastit elävät tietynlaista kultakauttaan, joten tarjontaa riittää yllin kyllin. Voit todennäköisesti löytää helposti aiheen, joka kiinnostaa.

Korkealentoisempaa englannin opiskelua voi harrastaa ottamalla kieli rohkeasti käyttöön. Suurissa kaupungeissa on monia ihmisiä, jotka puhuvat joko äidinkielenään tai toisena kielenään sujuvasti englantia. Voit yrittää löytää turvallisia reittejä pitkin henkilön tai yhteisön, jossa englannin kieltä voi harjoitella.

Kielitaidon kehittäminen voi tulla vastaan yllättävissäkin tilanteissa. Esimerkiksi teinipoikien englannin taito on kehittynyt tietokonepelien myötä. Interaktiivisessa pelaamisessa vaihdetaan ajatuksia usein muiden pelaajien kanssa englanniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *