Margaret Atwoodin kirjan erikoispainos: yksi kappale, mutta se ei pala roviolla

margaret atwood: the handmaid's tale -kirjan palamaton kappale

Yhdysvalloissa joidenkin julkisten kirjastojen ja koulujen into sensuroida kirjoja on herättänyt paitsi keskustelua niin myös sitä vastustavaa toimintaa. Yksi konkreettisista tempauksista on kirjailija Margaret Atwoodin kustantajan tuottama yksittäinen kirja. Orjattaresi (The Handmaid’s Tale) julkaistiin ensi kerran jo vuonna 1985, mutta 2022 kirjasta painettiin yksi hyvin erikoinen kappale: palamaton kirja.

Palamaton kirja on kirjailijan ja kustantajan kannanotto sensuuriin, joka sähköisten kirjojen myötä on joissakin tapauksissa jopa saattanut helpottua. Esimerkiksi kirjastoissa, joissa hyvin helposti ja välittömästi voi estää e-kirjan tai äänikirjan lainaamisen.

Kannanotolla kirjailija ja kustantaja haluavat myös kiittää sananvapautta puolustavaa PEN-järjestöä, jonka Amerikan yhdistys sai kirjan huutokaupan tuoton toimintansa tueksi. Suomen PEN -yhdistys löytyy tästä.

Palamattoman The Handmaid’s Tale -kirjan on helppo uskoa nousevan keräilijöiden tavoittelemaksi tuotteeksi, jonka kaupallinen elämänkaari alkoi kesäkuun 2022 alussa Sothebyn huutokaupassa. Tällä ensimmäisellä myyntikierroksella teos vaihtoi omistajaa 130 000 dollarin hintaan.

Alla video, jossa Margaret Atwood toteaa kirjan pysyvän kuosissaan vaikka liekinheittimellä antaa sille kyytiä.

Actualitte uutisoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *