Kompakti e-kirjojen lukulaite Kobo Clara 2E

kobo clara 2e lukulaite

E-kirjojen lukulaitteet ovat hiljalleen kasvamassa hieman suuremmiksi ja saamassa äänikirjojen kuunteluominaisuuksia, mutta Kobon uusi laite Clara 2E pitäytyy pienehkössä kuuden tuuman näyttökoossa ja jättää äänentoiston ulkoisille laitteille. Se tarkoittaa joidenkin puhelinten olevan suurempia kuin tämä lukulaite, mutta mittasuhteet pituuden ja leveyden kohdalla ovat toki erilaiset.

Clara 2E -tuotteessa Kobo on tavoitellut kohtuullista myyntihintaa pienelle lukulaitteelle, jossa on kuitenkin tarkka näyttö. Kuuden tumaan kokoinen näytön pistetiheys on 300, joka on parasta mitä lukulaitteiden E ink -näyttöteknologialla ruudulle saadaan. Lisäksi vedenpitävä kotelointi miellyttää lukijoita, jotka viihtyvät kylvyssä, saunassa tai rannalla kirjan kanssa.

kobo clara 2e vedenpitävä lukulaite

Äänikirjoja Kobo Clara 2E:llä voi kuunnella, mutta aivan mutkattomasti se ei onnistu. Ensin haluttu äänikirja täytyy löytää Kobon kirjakaupasta. Kun kirja on lukulaitteessa ja Bluetooth aktivoitu, Bluetooth-kaiuttimet tai kuulokket on syytä olla valmiina, sillä kirja kuunnellaan niiden kautta.

Clara 2E:n kuoret ovat muovia, mutta ne ovat ympäristöystävällistä laatua, sillä yhtiö kertoo kuorten olevan 85% kierrätysmuovia. Hienoa! Päästäänköhän jonain päivänä kehumaan jotakuta laitevalmistajaa myös akkujen materiaalien kierrätyksestä?

Suomessa Kobon tuotteita pitävät myynnissä ainakin Power ja Verkkokauppa. Muualla Euroopassa Kobo Clara 2E on tällä hetkellä hinnoiteltu 150 euron tasolle.

Kobo Clara 2E -lukulaitteen ominaisuuksia ja spesifikaatioita

kobo clara 2e e-kirjojen ja äänikirjojen laite
 • 6 tuuman näyttö, jossa 1448 x 1072 kuvapistettä, 300 pistettä tuumalla.
 • Näyttö on valaistu, jonka kirkkaus ja sävy on säädettävissä.
 • Talletustilaa 16GB.
 • Langaton Wi-Fi internet-yhteys.
 • Bluetooth.
 • USB-C portti.
 • Vesitiivis rakenne kahden metrin syvyyteen asti 60 minuutin ajan (IPX8).
 • Osaa avata EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, HTML, RTF kirjat ja dokumentit, ja yleiset kuvaformaatit. Äänikirjoista ainoastaan Kobosta hankitut kirjat ovat kuunneltavissa, ja nekin Bluetooth yhteydellä kaiuttimista tai kuulokkeista.
 • Laitteen kielivalikoimassa ovat sekä suomi että ruotsi.
 • Ulkomitat: 112 x 159 x 9 mm.
 • Paino 171 gr.

Kobo Clara 2E:n esittelyvideo:

01net uutisoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *