Uusi äänikirjapalvelu Podimo investoi omiin podcast-ohjelmiin

podimo äänikirjat ja podcastit

Äänikirjojen ystäville on tullut lisää valinnanvaraa kuukausimaksullisen Podimo-palvelun aloitettua Suomessa. Podimon valikoimissa on suomenkielisten äänikirjojen lisäksi podcast-ohjelmia, joihin yhtiö investoi hankkimalla ohjelmia yksinoikeudella.

Podimo aloitti Tanskassa vuonna 2019 podcast-palveluna, josta se on laajentanut äänikirjoihin. Tällä hetkellä paikallisilla kielilä toimivia palveluita on toiminnassa Tanskan lisäksi Norjassa, Saksassa, Espanjassa, Latinalaisessa Amerikassa ja nyt myös Suomessa.

Podimon suomenkieliseen äänikirja- ja podcast-palveluun pääset tästä. Kuukausimaksulla 7,99 euroa saa kuunneltavakseen podcastit ja 10 tuntia äänikirjoja kuukaudessa. Plus-palvelulla 16,99 euroa saa kuunnella äänikirjoja niin paljon kuin ehtii.

Podcast-ohjelmien suosio on kasvanut siinä missä äänikirjojenkin suosio, mutta podcastien tekijöiden ongelmana on ollut tuotantojen rahoittaminen. Podimo on tarttunut asiaan kahdella tavalla. Yhtiö maksaa yksinoikeudella valikoimiin hankittavista podcasteista tekijöille jokaisesta jaksosta sovitun hinnan. Kaikki muut podcastien tekijät voivat laittaa ohjelmansa Podimon kautta jakeluun, ja tienata kuuntelukerroista edes jotakin.

Vaihtoehtoja suomalaisille äänikirjojen kuuntelijoille alkaa siis olla vaikka Elisa Kirja, Storytel, Bookbeat ja Nextory ovat jo muutaman vuoden ehtineet palveluitaan markkinoida. Podimon ajatuksena on erottautua kilpailijoistaan podcast-ohjelmien tarjonnalla, joita yhtiö on hankkinut kullakin kielialueella yksinoikeudella valikoimiinsa. Oikeastaan uudesta palvelusta puuttuu enää musiikki, niin kuunteluvalikoima olisi kattava. Spotify on kaikki nämä kolme genreä – äänikirjat, podcastit ja musiikin – jo saanut yhden katon alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *