Lenovo Smart Paper tablet ja lukulaite kynällä kirjoittamiseen

lenovo smart paper kirjoitustablet / lukulaite

Yksi suurimmista tietokone- ja tablet-valmistajista Lenovo on päättänyt lähteä mukaan kasvavalle kirjoitustabletien ja lukulaitteiden markkinoille. Vuoden 2023 alkaessa yhtiö kertoi tuovansa kauppoihin 10,3 tuuman harmaasävynäytöllä varustetun tabletin Lenovo Smart Paper, jota voi käyttää kynällä kirjoittamiseen, piirtämiseen, asiakirjojen kommentointiin ja e-kirjojen lukulaitteena.

Vaikka Lenovo ilmoitti aloittavansa Smart Paper -tuotteen myynnin loppuvuodesta 2023, yhtiö on jo vuoden alussa ilmoittanut tarkan hinnan ja laitteen täsmälliset spesifikaatiot. Lähtöhinta on asetettu 399 dollariin, joka tarkoittaa tuotteen kilpailevan samassa hintaluokassa kuin esimerkiksi Remarkable 2, Kobo Elipsa, Bookeen Notea, Huawei Matepad Paper ja Kindle Scribe.

Avainasemassa kirjoitustableteissa ovat ohjelmistot. Valmistajat investoivat erityisesti ohjelmiin, jotka tekevät kynällä ruudulle kirjoittamisen ja piirtämisen miellyttäväksi, mahdollistavat omien huomioiden lisäämisen asiakirjoihin ja tulkitsevat käsinkirjoitetun tekstin sellaiseksi mitä voi jatkokäsitellä tekstinkäsittelyohjelmassa. Erityisesti piirtämisessä viivojen tarkkuus ja leveys ovat tärkeitä, ja ohjelmien on osattava tulkita kynän kulma ja paine ruudulla.

lenovo smart paper tabletin kynän viivavalintoja

Toinen tärkeä tekijä lukulaitteiden ja kirjoitustabletien ohjelmistoissa ovat uusien sovellusten löytäminen ja asentaminen. Jotkut tabletit ovat rakennettuja Linux-käyttöjärjestelmästä tehdyn erikoisversion varaan, toiset Android-käyttöjärjestelmälle. Lenovo Smart Paper on ottanut Android AOSP -ohjelmiston käyttöjärjestelmäksi. AOSP tarkoittaa suositun Androidin ydintä joka on avointa lähdekoodia, eikä sisällä Googlen ohjelmia. Miten Lenovo hoitaa uuden laitteen hjelmistotarjonnan jää nähtäväksi.

Lenovo on julkaissut myös suurimman tabletin mitä vastaan on tähän mennessä tullut: 14,5 tuuman Lenovo Tab Extreme, jolla voi myös kirjoittaa kynällä.

lenovo smart paper arkkitehdin välineenä

Lenovo Smart Paper -tabletin spesifikaatiot

Näyttö 10.3 tuuman E-Ink, 1872 x 1404 kuvapistettä (227 ppi).
Valaistu näyttö, 24 valaisutasoa (myös automaattinen säätö).
RockChip Rk3566 prosessori 4x 1.8 GHz
Käyttöjärjestelmä Android AOSP 11.0
Ohjelmistoja: Email, Calendar, Clock, Calculator, ebooks.com-kirjakaupan sovellus.
RAM muistia 4GB.
Tallennustilaa 64GB.
USB Type-C 2.0 liitin.
Wi-Fi.
Bluetooth 5.2 (BLE).
Mikrofoni.
Kolme sensoria.
Akku 3550 mAh.
Akun kesto lukulaitteena: noin 7000 sivua yhdellä latauksella.
Akun kesto kirjoitustabletina: noin 170 sivua.
Mitat 195mm x 226mm x 5.5mm.
Paino 408gr.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *