Verkkokauppa Amazon tuo singlet takaisin – kirjoina

Maailman suurin verkkokauppa Amazon sysäsi 1990-luvun lopulla nettikaupan liikkeelle myymällä kirjoja ja vuonna 2007 aloitti e-kirjojen todellisen tulemisen tuomalla myyntiin Kindle-lukulaitteen ja valtavan valikoiman edullisia e-kirjoja. Nyt Amazon haluaa aloittaa uuden ajan myös kirjojen sisällöissä. Kauppa perustaa oman osaston kirjoille, joissa ei ole sisältöä perinteisen kirjan mittaa, mutta ovat kuitenkin reilusti artikkelia pidempiä. Yhtiö kutsuu uutta kirjakategoriaa nimellä Kindle Singles.

Amazon Kindle for PC

Single-kirja on aivan loistava idea.

E-kirjat eivät ole sidottuja samoihin liiketoiminnan lainalaisuuksiin kuin painetut kirjat, jossa kirjan mittana pidetään vähintään 50000 sanaa. Koska painoprosessi jää e-kirjoista pois, ei e-kirjan pituudella ole oikeastaan mitään väliä. Paljon kuvia sisältävä e-kirja kasvattaa tietysti tiedoston kokoa megatavuihin, mutta muuten e-kirjat ovat kohtuullisen kokoisia, helposti ladattavia ja siirreltäviä tiedostoja.

Amazonin single-kirjat on määritelty noin 10000-30000 sanan mittaisiksi, joka tarkoittaa suunnilleen 30-90 perinteistä kirjan sivua. Amazon haluaa hinnoitella single-kirjat erittäin edullisiksi.

Tulee mieleen menestyskirjailija Malcolm Gladwellin jo julkaistut teokset, jotka olisivat olleet parhaimmillaan singlen mittaisena. Moni muukin menestyskirja, joka perustuu yhden idean esittelyyn ja tarkasteluun monesta näkökulmasta voisi olla vieläkin parempi singlenä. Tätä Amazon tavoittelee julistamalla singlen oleva oikea formaatti kertoa jokin asia luonnollisessa mitassaan venyttämättä sitä kirjaksi, jotta sille saataisiin kirjan hinta.

Amazon kertoi uudesta Kindle Singles-kirjakategoriasta lehdistötiedotteessa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *