Miesten vuoro voitti pääpalkinnon Lyypekin dokumenttielokuvien sarjassa

Miesten vuoro-dokumenttielokuva on jälleen palkittu maailmalla. Se voitti dokumenttielokuvien pääpalkinnon Lyypekissä järjestetyillä Nordic Film Days -festivaaleilla. Mukana oli elokuvia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Latviasta, Puolasta ja Tanskasta.

Miesten vuoron ohjaajat ovat Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen. Kuvaajina olivat Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Elokuvan leikkasi Timo Peltola ja musiikin sävelsi Jonas Bohlin. Tuotantoyhtiö Oktoberin Joonas Berghäll tuotti elokuvan.

Lyypekin elokuvafestivaalien tuomariston perustelu Miesten vuoron voitolle on vaikuttava: ”Ohjaajat ovat valinneet omituisen ympäristön näyttääkseen erilaisia kohtaloita kokeneiden ihmisten ilot ja surut. Ainoastaan hikirauhaset eivät avaudu saunassa, vaan myös ihmisten sisimmät tunteet. Tunneryöpyt vaihtelevat sitä mukaa kun kuvat vaihtuvat mitä erikoisempien saunojen kesken. Pitkät hiljaiset hetket sallivat päähenkilöiden avautua kokonaan. Yleisö unohtaa kuvausryhmän läsnäolon ja tuntee istuvansa päähenkilön vieressä ’Elämän höyryssä’.

Categories Yleinen