Värinäyttö virkistää kompaktia Pocketbookin lukulaitetta

pocketbook era color lukulaite värinäytöllä

Värinäytöllä varustettuja e-kirjojen lukulaitteita tulee markkinoille muutama vuodessa, ja joka vuosi värinäyttöteknologia on hieman kehittynyt erityisesti värien ja näytön sisällön piirtonopeuden suhteen. Nyt ei siis puhuta kirkkaista ja nopeista LCD tai OLED -näytöistä, vaan E ink -teknologialla toteutetuista näytöistä, jotka eivät perustu valoon vaan kuvapisteet tehdään materialla. Pocketbook on äskettäin julkaissut kompaktin Era Color 7 tuuman värinäytöllä varustetun lukulaitteen.

Lukulaitteiden värinäyttöteknologia sopii erityisesti ihmisille, jotka eivät voi sietää jatkuvaa erittäin nopeaa näytön virkistystä jota LCD ja OLED -näytöt joutuvat tekemään. Kun E ink -näyttö on kerran sisältönsä saanut, se pysyy siinä ilman virkistystä. Värit ovat haaleita, mutta esimerkiksi sarjakuvat ja kirjat ovat suosittua luettavaa värinäytöillä. Näyttöteknologian piirtonopeus on sen verran hidas, että liikkuvan kuvan katseluun ne eivät oikein sovellu.

pocketbook era color värinäyttö tietokirjoille, lehdille, sarjakuville

Pocketbook Era Colorin seitsemän tuuman näytölle on mahdutettu 1264 × 1680 kuvapistettä mikä tekee siitä tarkkapiirtoisen. Tämä pätee kuitenkin vain silloin kun laite on harmaasävytilassa – luetaan esimerkiksi romaania tai kuunnellaan äänikirjaa. Kun halutaan värit esille, laite asetetaan tilaan missä puolet kuvapisteistä otetaan värien tuotantoon. Väritilassa erotuskyky on 632 × 840 pistettä.

Äänikirjoja Era Colorissa voi kuunnella laitteen omista kaiuttimista tai USB-kuulokeliittimen kautta kuulokkeilla.

Akun kesto on pitkä näissä värillisissä lukulaitteista E ink -näyttöteknologiasta johtuen. Yhdellä latauksella pärjää viikkoja – luonnollisesti käytöstä riippuen.

Suomessa Pocketbookin laitteita ovat markkinoineet ainakin Power.fi ja Verkkokauppa.com. Era Color -tuotteen hinnoittelu ja saatavuus selviävät kauppojen sivuilta.

Pocketbook Era Color tekniset ominaisuudet

pocketbook era color lukulaite 7 tuumaa
 • 7 tuuman näyttö E Ink Kaleido 3 -teknologia.
 • Näytön erotuskyky harmaasävytilassa 1264 × 1680 (300 pistettä tuumalla) ja väritilassa 632 × 840 kuvapistettä (150 PPI).
 • Harmaasävyjä 16 tai väritilassa värejä 4096.
 • Kosketusnäyttö, jonka lisäksi näyttö on valaistu.
 • Prosessori Quad Core (1.8 GHz).
 • RAM muistia 1 GB.
 • Tallennustilaa 32 GB, josta osan vie käyttöjärjestelmä.
 • Vesitiiviysluokitus IPX8.
 • Wi-Fi (2.4/5GHz).
 • Bluetooth 5.4.
 • USB C liitin.
 • Kuuloke/kaiutin USB liittimen kautta.
 • Kaiuttimet sisäänrakennettu.
 • Käyttöjärjestelmä Linux 4.9.56.
 • E-kirjaformaatit jotka avautuvat laitteessa: ACSM, AZW, AZW3, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB(DRM), EPUB, FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF (DRM), PDF, PRC, RTF, TXT. Äänikirjaformaatit: M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3, MP3.ZIP. Kuvaformaatit: JPEG, BMP, PNG, TIFF. Audioformaatit: MP3, MP3.zip, OGG, OGG.zip.
  Teksti puheeksi -ominaisuus: oletuskieli englanti, jonka lisäksi valmistajan verkkosivulta pocketbook.ch löytyy 25 kieltä ladattavaksi.
 • Sanakirjat: English → English (Webster’s 1913) English → French English → German English → Hungarian English → Italian English → Polish English → Russian English → Slovak English → Spanish English → Swedish English → Ukrainian + 42 kieliyhdistelmää ladattavissa.
 • PocketBook Cloud, Dropbox, Send-to-PocketBook pilvipalvelut.
 • Mukana tulevat sovellukset: Book store, Library, Dictionary, Browser, Audio Books, Music player, Gallery, Calculator, RSS News, Notes, Chess, Klondike, Scribble, Sudoku.
  Ulkomitat 134 × 155 × 7.8 mm.
 • Paino 235 g.
 • Akku 2500 mAh Li-Ion Polymer.

Mobileread kertoi uudesta tuotteesta.