Kobo on kehittänyt kaksi kohtuullisen hintaista värinäytöllä varustettua lukulaitetta

kobo clara colour e-kirjojen lukulaite
Kobo Clara Colour.

Toinen suurista e-kirjojen lukulaitteiden valmistajista, Kobo, on ensimmäistä kertaa tuonut markkinoille kaksi värinäytöllä varustettua laitetta. Se toinen suuri laitevalmistaja, Amazon, ei vielä ole värinäytöllistä Kindle-mallia ole esitellyt, mutta nyt sekin on entistä todennäköisempää. Kobon uudet tuotteet ovat suhteellisen edullisia kuuden ja seitsemän tuuman laitteita.

Kobo Libra Color

kobo libra color lukulaite
Kobo Libra Color.

Kobo Libra Color on saanut seitsemän tuuman E ink Kaleido 3 värinäytön, jonka erotuskyky harmaasävytilassa on 1264×1680 kuvapistettä (300 PPI, erittäin tarkka). Kun haluaa katsella värillistä näyttöä, erotuskyky putoaa 50%, sillä kuvapisteitä varataan värien esittämiseen. Näyttö on valaistu.

Kobo on laajentanut kielivalikoimaansa niin paljon, että laitteessa on myös suomi mukana. Libra Color on vesitiivis. Lisäksi siihen voi hankkia lisämaksusta stylus-kynän, jolla voi kirjoitella, piirtää ja tehdä kirjoihin ja asiakirjoihin muistiinpanoja.

Bluetooth-yhteyden avulla äänikirjat voi kuunnella kaiuttimista tai kuulokkeilla.

Kobo Libra Colorin listahinta valmistajan verkkokaupassa on 230 euroa.

Kobo Clara Color

kobo clara colour lukulaite värinäytöllä
Kobo Clara Color.

Kobo Clara Color toimii samalla E ink Kaleido 3 värinäyttöteknologialla kuin Libra Color, mutta näyttö on pienempi: kuusi tuumaa. Erotuskyky on 1448 x 1072 kuvapistettä. Harmaasävytilassa erittäin tarkka, ja värinäyttönä erotuskyky menettää 50% tarkkuudestaan. Näyttö on valaistu.

Vesitiivis rakenne pitää laitteen toiminnassa vaikka se olisi tunnin kahden metrin syvyisessä vedessä. Bluetooth-yhteys mahdollistaa äänikirjojen kuuntelun. Laitteen kielivalikoimassa on myös suomen kieli.

Kobo Clara Colorin listahinta on 160 euroa valmistajan omassa verkkokaupassa.


Kobon kahden värinäytöllisen laitteen suurimmat erot ovat siis:

kobo libra colour lukulaite ja muistikirja värinäytöllä
Kobo Libra Color.
  • Näytön koko: 7 ja 6 tuumaa.
  • Libra Color on muodoltaan epäsymmetrinen, jotta sen pitäminen yhdessä kädessä olisi helppoa.
  • Hankkimalla Libra Colorin kynän, laitetta voi käyttää lukemisen lisäksi myös muistiinpanojen tekemiseen.

The Verge uutisoi.