Pocketbook Eo kirjoitustablet sai värinäytön

pocketbook eo: värinäyttö kirjoitustablet

E-kirjojen lukulaitteiden ja kirjoitustabletien valmistajat näyttävät uskovan E ink -näyttöteknologian värillisen version saavuttaneen tason, jossa lukijat ja kirjoittajat huomaavat tarvitsevansa nimenomaan värinäytön. Pocketbook Eo on 10.3 tuuman värinäytöllä varustettu kynällä muistiinpanojen tekemiseen ja luonnosten hahmotteluun tarkoitettu kirjoitustablet. Eo on myös yhtälailla sopiva e-kirjojen lukulaitteeksi ja äänikirjojen kuuntelulaitteeksi.

E ink -värinäyttöä voi käyttää kahdella tavalla: värillisenä, jolloin sen erotuskyky laskee kun kuvapisteitä varataan värien esittämiseen ja harmaasävytilassa, jolloin erotuskyky on erittäin tarkka. Harmaasävytilassa erotuskyky on 1860 × 2480 kuvapistettä, ja väritilassa puolet vähemmän. Värejä näytölle saadaan jo 4096, joka on parannus aiempiin värillisiin E ink -näyttöihin.

Pocketbook Eo -tabletin mukana tulee sovelluksia, joilla voi stylus-kynällä kirjoitella muistiinpanoja vaikkapa asiakirjoihin tai merkitä e-kirjan sivuille ajatuksia. Käsin kirjoitettuja harakanvarpaita voi myös yrittää automaattisesti muuttaa tietokoneen tekstiksi siihen tarkoitetulla sovelluksella. Piirtämiseen ja luonnosteluun on omat sovellukset.

Laitteessa on Android 11 käyttöjärjestelmä, ja siihen voi ladata lisää sovelluksia.

Kamera on harvassa kirjoitustabletissa tai lukulaitteessa mukana, mutta Pocektbook Eo:ssa sellainen on. Ajatuksena on mahdollista toiminto, jossa työtä tai opiskelua varten voi ottaa valokuvan ja sitten kynällä joko editoida sitä tai kirjata siihen havaintoja.

Äänikirjoja voi kuunnella laitteen stereokaiuttimilla.

Pocketbook Eo:n hinnat ja saatavuus tarkentuvat kun tämän sveitsiläisen yhtiön tuotteita Suomessa markkinoivat kauppiaat, kuten Gigantti ja Verkkokauppa.com saavat uuden laitteen valikoimiinsa.

Lyhyt esittelyvideo löytyy täältä: https://yewtu.be/watch?v=fm0G5yZ8ncw

pocketbook eo tabletin näytölle voi kirjoittaa ja piirtää kynällä

Pocketbook Eo -kirjoitustabletin ominaisuuksia

 • 10.3 tuuman kokoinen E Ink Kaleido 3 -teknologiaan perustuva värinäyttö.
 • Harmaasävytilassa erotuskyky 1860 × 2480 pistettä ja värinäyttönä 930 × 1240 kuvapistettä. Väriskaala 4096 väriä.
 • Näyttö on valaistu. Kirkkautta ja värisävyjä voi säätää.
 • Käyttöjärjestelmä Android 11. Laitteeseen voi asentaa Android-sovelluksia.
 • OctaCore (2.3 GHz) prosessori.
 • 64 GB tallennustilaa laitteessa.
 • microSD muistikorttipaikka.
 • Wi-Fi (dual band – 2,4/5GHz).
 • Bluetooth 5.0.
 • USB-C liitin.
 • Kamera.
 • Stereokaiuttimet.
 • Laitteessa voi kuunnella MP3 ja WAV -muotoihin tallennettua musiikkia ja äänikirjoja.
 • Kirja- ja dokumenttitiedostomuodot, joita voi lukea: AZW, AZW3, DOC, DOCX, EPUB, FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PRC, RTF, TXT. Kuvatiedostot: PNG, BMP, JPEG. Lisäksi voi ladata Android-sovelluksia, jotka osaavat käsitellä muita tiedostomuotoja.