Amazon uudisti koko Kindle-lukulaitevalikoiman: kolme uutta tuotetta lukemiseen ja yksi kirjoittamiseen

vuoden 2024 kindle lukulaitemallit. kuva amazon.
Kuva: Amazon.

Verkkokauppa Amazonin Kindle-laitteet e-kirjojen lukemiseen ovat olleet tuotekategorian myydyimpiä siitä lähtien kun ensimmäiset tuotteet 17 vuotta sitten markkinoille tulivat. Parin viime vuoden aikana yhtiön investoinnit lukulaitteiden kehitykseen ovat olleet hyvin maltillisia, jona aikana pienetkin valmistajat ovat tuoneet kiinnostavampia tuotteita, kuten värinäytöllä varustettuja ja kynällä kirjoittamiseen tarkoitettuja laitteita markkinoille. Nyt Amazon on ryhdistäytynyt kehittämällä neljä uutta Kindle-tuotetta, joilla se pyrkii vastaamaan kilpailuun.

Neljä uutta laitetta ovat Kindle (6 tuuman näyttö), Kindle Paperwhite (7 tuuman näyttö), Kindle Colorsoft (7 tuuman värinäyttö) ja Kindle Scribe kirjoitustablet (10,2 tuuman näyttö ja kynä). Valitettavasti tuotenimet, kuten pelkkä Kindle ja Paperwhite ovat pysyneet samoina jo usean teknologiasukupolven aikana kehitettyjen tuotteiden niminä. Tuotteen nimestä ei siis suoraan voi päätellä onko kyse viisi vuotta vanhasta teknologiasta vai uudesta, vuoden 2024 tuotteesta, jollei kaupassa selkeästi tätä mainita.

Kindle

amazon kindle, 6 tuuman näyttö

Edullisin uusi Kindle on kompakti kuuden tuuman harmaasävynäytöllä varustettu laite. Näytön valaisu laitteessa on, mutta muuten se on perustason laite, joka on hinnoiteltu 100 dollarin tasolle Amazonin verkkokaupassa.

Kindle Paperwhite

amazon kindle paperwhite e-kirjojen lukulaite

Vuoden 2024 Kindle Paperwhite on jo kuudes samalla nimellä kulkeva tuote, mutta jokainen niistä on eri ominaisuuksilla varustettu lukulaite. Tämä Paperwhite-tuotteen erottaa muista saman nimisistä paitsi vuosiluvusta myös Model 6 tai 12th generation lisämääreistä. Seitsemän tuuman harmaasävynäyttö on valaistu ja laite on vesitiivis. Hinta on julkaisuhetkellä 160 ja 190 dollarin tasolla versiosta riippuen.

Kindle Colorsoft

amazon kindle colorsoft lukulaite värinäytöllä

Kindle Colorsoft on Amazonin ensimmäinen värinäytöllä varustettu lukulaite. Seitsemän tuuman näyttö on valaistu ja laite on vesitiivis. Colorsoft-laitteen värinäyttö toimii kuten muutkin E ink -teknologiaan perustuvat värinäytöt siten, että harmaasävytilassa erotuskyky on 300 kuvapistettä tuumalla, mutta värien esittäminen tiputtaa erotuskyvyn 150 kuvapisteeseen tuumalla. Videoiden katseluun ja pelaamiseen nämä E ink -näytöt eivät ole tarkoitettuja LCD/LED näyttöjä hitaamman toiminnan vuoksi. Esimerkiksi sarjakuvat ja kirjat sopivat hyvin laitteella luettavaksi. Amazon on asettanut Colorsoftin hinnan 280 dollariin.

Kindle Scribe

kindle scribe kirjoitustablet.

Vuoden 2024 Kindle Scribe on kirjoitustabletin toinen versio, jossa suurimmat uudistukset koskevat ohjelmistoja. Uusia ominaisuuksia ja parannuksia alkuperäisiin sovelluksiin on runsaasti. Harmaasävynäytöllä on kokoa 10,2 tuumaa. Scribe toimii hyvin lukulaitteena, mutta tuotteen varsinainen idea on se, että sillä voi tehdä muistiinpanoja ja luonnoksia kynällä. Tuoteversiosta riippuen hinta 400-450 dollaria.

Cnet pääsi kokeilemaan uusia Kindle-laitteita, josta raportti tässä.