Tutkimus: TV-ohjelmien ja videoiden katselu Internetistä lisääntyi 2010

Television ja ylipäätään videoiden katselu netistä lisääntyy Yhdysvalloissa vauhdilla. Internet-liikenteen määrää ja kohteita mittaava yhtiö Comscore on saanut valmiiksi vuoden 2010 trendeistä yhteenvedon ja sen mukaan sekä videoiden katselu että TV-ohjelmia yhteen palveluun kokoava Hulu on kasvattanut merkittävästi katsojamääriään.

Videoiden katselu netistä lisääntyi Yhdysvalloissa 32% joulukuussa 2010 verrattuna vuotta aikaisempaan joulukuuhun. Keskimääräisenä päivänä noin 88 miljoonaa ihmistä (yli neljännes kansasta) katseli videoita Internet-sivuilta.

Yli 200 TV-kanavan ja tuotantoyhtiön TV-ohjelmia netissä tarjoava Hulu keräsi kaksi kertaa enemmän katseluaikaa kuin viiden suuren TV-kanavan netti TV:t yhteensä (Hulu 323 miljoonaa tuntia ja muut 162 miljoonaa tuntia).

Hulu pystyi laskuttamaan mainoksista jo keskimäärin enemmän kuin esimerkiksi kaapeli TV. Vapaasti katsottavat kanavat pystyivät vielä laskuttamaan mainoksista enemmän kuin Hulu. Yhtiön liikevaihto oli 260 miljoonaa dollaria ja sen odotetaan tuplaantuvan vuonna 2011 500 miljoonaan dollariin.

Hulun ongelma onkin nyt sen suosio. Suuret TV-yhtiöt pohtivat ohjelmiensa poistamista Hulun sivuilta, koska otaksuvat Hulun vievän liikaa katsojia normaalilta television katselulta.

Katso video Hulu-TV-palvelun ominaisuuksista:

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *