Beach Boysin alkuperäinen Smile-albumi 1960-luvulta julkaistaan sittenkin

Kuusikymmentäluvulla rock- ja pop-musiikissa vaikutti artisteja, joiden taide elää edelleen ja vaikuttaa nykypäivän laulutekijöihin. Vuotta 1967 pidetään tärkeänä ajankohtana, koska silloin ilmestyi Beatlesin Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Samana vuonna piti ilmestyä myös Beach Boysin Smile, mutta projekti pantiin jäihin aina vuoteen 2011 asti, jolloin alkuperäinen Smile julkaistaan.

Beach Boys, Smile

Syyt Smilen hyllyttämiselle olivat Beach Boysin lauluntekijän Brian Wilsonin vakavat terveysongelmat, jonka vuoksi albumi jäi viimeistelemättä. Smilen piti olla nimenomaan Amerikan vastaisku brittiläisen Beatlesin huikealle menestykselle ja panokselle populaarimusiikin kehitykseen. Koska albumi jäi ilmestymättä, siitä tuli mystinen Pandoran musiikkilipas, johon kaikki olisivat halunneet kurkistaa.

Brian Wilson väitti jopa tuhonneensa alkuperäiset nauhat, joilla Smilen musiikki oli tallessa. Vuonna 2004 Wilson levytti laulut uudelleen omana sooloprojektinaan. Nyt kuitenkin levy-yhtiö EMI:n edustaja on kertonut The Guardian-lehdelle, että alkuperäinen levy todellakin julkistetaan. EMI:n Bill Gagnon kertoi kaikkien Beach Boysin jäsenten, mukaanlukien Brian Wilson, hyväksyneen albumin julkistuksen.

Apulaistuottaja Mark Linett kertoi Smilen nauhoilta puuttuneen lauluosuuksia, mutta niitä on täydennetty bändin kanssa. Retrohengen mukaisesti albumi on monoäänite.

Smile tulee kauppoihin kolmena erilaisena tuotteena: ladattavana iTunes-tiedostona, tupla-CD:nä ja pakettina, jossa on neljä CD:tä, kaksi vinyyli-LP:tä, kaksi vinyylisingleä ja kirja.

Categories Yleinen