Rappiotaiteen festivaali 9.4.2011 on yhtä paljon taiteilijoiden kuin yleisönkin yhteinen kokemus

Lauantaina 9.4.2011 Helsingissä järjestetään ennakkoluuloton tapahtuma monipuolisen taiteen ystäville: Rappiotaiteen festivaali. Rappiolle on ilmottautunut esiintymään tai näyttämään teoksiaan yli 80 kuvataitelijaa, kirjailijaa, näyttelijää, muusikkoa, sarjakuvataiteilijaa, tanssijaa, performanssitaiteilijaa ja elokuvantekijää. Eikä siinä kaikki, sillä festivaaleilla jokainen voi olla taiteilija tuomalla oman teoksensa mukanaan. Teos on oltava sen kokoinen ja painoinen, että se kulkee sylissä tai kepin nokassa kuten mielenosoituskyltti.
Rappiotaiteen festivaalijuliste
Rappiotaiteen festivaalille on varattu tilat Astoria-salissa Iso Roobertinkatu 14. Järjestäjä, Nuoren Voiman Liitto, kertoo saaneensa kuitenkin niin paljon teos- ja esitystarjouksia taiteilijoilta, että osa rappiotaiteesta koetaan ulkona Isolla Roballa.

Muutamia esiintyjiä festivaalien laajasta tarjonnasta: Rosa Liksom, Aki Kaurismäki, Katri Ylander, Aleksandra Salmela, Peter von Bagh, Laura Malmivaara, Esa Kirkkopelto, Juha Hurme, Ylioppilasteatteri, Jyrki Kiiskinen, Virpi Hämeen-Anttila ja Mika Taanila. Festivaalia juontavat Krista Kosonen, Riku Nieminen ja Heli Sutela.

Ohjelmassa esimerkiksi runopuolituntinen, proosapuolituntinen, tanssiteoksia, runoperformanssia, laulua, kuunnelmia, musiikkia, elokuvia, lyhytfilmejä, videotaidetta ja kuorolaulua. Osa esityksistä on vain muutaman minuutin mittaisia, joten kannattaa olla tarkkana mikäli haluaa kokea juuri määrätyn esityksen.

Rappiotaiteen festivaalien koko ohjelma löytyy tältä sivulta.

Categories Yleinen