Ehkä digitaalinen media pelastaakin painetun kirjan

Professori Mikko Lehtonen Tampereen yliopistosta näkee digitaalisen mediateknologian osallistuvan painetun kirjan pelastusoperaatioon mielummin kuin sen hävittämiseen. Tuotetaanhan käytännössä kaikki painettu media ensin digitaaliseen muotoon, josta painokoneet purkavat bitit mustepisteiksi paperille. Professori uskoo painetun ja digitaalisen median elävän rinnakkain pitkään.

Katso haastatteluvideo:

Professori Mikko Lehtosta haastatteli Maarit Helen Tampereen kaupunginkirjastosta.

Noin 15 minuutin kohdalla keskustellaan lukutapojen muutoksesta ja miten lapset ja nuoret suhtautuvat median ja ympäristön viestitulvaan. Tästä aiheesta löytyy lisää tietoa esimerkiksi Hyvästi media -kirjasta.

Noin 23 minuutin kohdalla professori kertoo suhtautuvansa optimistisesti digitaalisen median ja internetin vaikutukseen ihmiskunnan kehitykseen. Hän ei suoraan viittaa kiihkeään keskusteluun, jota edelleen käydään Pinnalliset-kirjan ympärillä, mutta aihe lienee sama.

Professori suhtautuu yhteiskuntaa muuttavaan digitaaliseen murrokseen niin rauhallisesti, että itselleni tulee mieleen high-tech bisneksessä kulunut sanonta: usein yliarvioimmme (uuden teknologian) lyhyen tähtäimen vaikutukset ja alirvioimme sen pitkän tähtäimen vaikutukset.

Video löytyy Kirjastokaistalta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *