Sanomalehdillä ja aikakauslehdillä eri aikataulu tablet-tulevaisuuteen siirtymisessä

Aikakauslehtiä julkaisevat päätoimittajat uskoivat vuoden 2011 toukouussa heikosti tuotteensa digitaaliseen tulevaisuuteen. Vain kolmannes uskoi julkaisevansa lehteä tablet-laitteille viiden vuoden sisällä. Sanomalehdistö on aikakauslehdistöä aktiivisemmin rakentamassa digitaalista tulevaisuutta: seitsenpäiväisistä sanomalehdistä valtaosalla joko on tai on tulossa tablet-lehti vuoden 2012 aikana.

aikakauslehti, lehtihylly, kioski

Suomen sanomalehdistön näkymiä kartoitti Sanomalehtien Liiton ja Suomen Lehdistö -lehden tekemä kysely. Kaiken kaikkiaan oma tablet-lehtisovellus on runsaalla kymmenellä sanomalehdellä. Lisäksi yli 30 sanomalehteä on saatavilla tabletille välityspalvelun kautta.

Sanomalehdistöllä on pelkällä mainosrahalla toimivien verkossa julkaistujen uutisten paineessa kovempi kiire löytää ja ratkaista tulevaisuuden liiketoimintamallinsa. Aikakauslehdistö ei samaa painetta vielä Suomessa ilmeisesti tunne. Kannattaisi ehkä tuntea, sillä tuore tutkimus Pohjois-Amerikasta kertoo 71% tablet-laitteiden omistajista haluavan lukea aikakauslehtiä laitteeltaan. VAlintatilanteessa painetun ja digitaalisen lehden välillä 67% päätyy ladattavaan lehteen.

Tutkimusyhtiö Gfk Mri teki kyselyn tablet-laitteiden omistajille Pohjois-Amerikassa vuoden 2012 alussa. Lisää tuloja lehtikustantajille voi olla luvassa myös vanhojen numeroiden julkaisusta uudelleen tablet-laitteille, sillä tabletien käyttäjät ilmaisivat kiinnostusta myös niihin.

65% aikakauslehtiä tabletilla lukeneista löysi lehden App Storesta. 47% löysi digitaalisen lehden verkkosivulta. 37% luki aikakauslehden näköispainosta.

Täältä voit katsoa englanninkielisen videon, jossa esitellään Gfk Mri:n tutkimuksen 10 pääkohtaa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *