Manhattanilaisen baarin jukeboksissa soitettavat laulut valitaan älypuhelimella

Kauan, kauan sitten kun uusia hittejä ja pop-musiikkia ei Suomessa kuullut muuten kuin ostamalla tai lainaamalla kavereilta vinyylilevyjä, baarien jukeboksit olivat suosittuja koko kansan musiikkilaitteita. Kolikon sujahdettua laitteen uumeniin oli hauska seurata miten mekaaniset käsivarret poimivat halutun singlen ja asettivat sen pyörivälle lautaselle. Nykyajan jukeboksissa on myös katseltavaa sekä läheltä että baarin kauimmasta nurkasta. New Yorkin Manhattanilla eräs baari on löytänyt seinälleen jukeboksin, jota asiakkaat voivat ohjata älypuhelimillaan.

Touchtunes Virtuo digitaalinen jukeboksi

Touchtunes Virtuo -niminen laite voi pitää sisällään 400 000 kappaleen valikoiman, mikäli baari on liittänyt sen internetiin. Laite on suurella, 26 tuuman kosketusnäytöllä varustettu tietokone, josta baari joutuu maksamaan 5495 dollaria.

Moderni jukeboksi toimii siten, että ensin baarin asiakkaat lataavat älypuhelimiinsa jukeboksiohjelman. Älypuhelinsovelluksen avulla voi sitten laittaa itse valitsemansa kappaleen soittojonoon ja seurata mitä lauluja soittojonossa on. Sovellus helpottaa myös kappaleen valintaa, sillä se osaa hakea oikean laulun kunhan muistaa edes osan kappaleen nimestä tai laulun sanoista.

Koskea TouchTunes Virtuo on tietokone, voi sillä tehdä muutakin kuin soittaa musiikkia. Se muuntuu karaoke-laitteeksi ja kameraksi päivän ja asiakaskunnan mukaan.

Manhattinilla jukeboksin hankkinut baari velottaa 50 senttiä laululta ja tuplahinnan karaokesoitosta.

Businessweek kävi manhattanilaisessa baarissa kuuntelemassa TouchTunes Virtuo -jukeboksia.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image