E-kirjojen lukijat ovat siirtymässä tablet-laitteisiin

E-kirjojen lukulaite on täsmäkeksintö: se suunniteltu vain e-kirjojen lukemista varten. Painojälkeä jäljittelevä E ink –näyttö tekee lukulaitteesta yhden sovelluksen vempaimen, sillä erikoisnäyttö ei sovellu mihinkään muuhun kuin mustavalkoisen kirjan tai dokumentin lukemiseen. Tablet-laitteiden onkin odotettu kiinnostavan ihmisiä enemmän ja näin on käymässä. BISG-järjestön tekemän tutkimuksen mukaan myös kirjallisuuden ystävät lukevat mielummin tablet-laitteella kuin lukulaitteella.

Apple iPad e-kirjoineen tyhjässä kirjahyllyssä

BISG (Book Industry Study Group, Kirja-alan tutkimusjärjestö) tekee laajaa, tuhansia vastaajia sisältävää jatkuvaa tutkimusta kirjallisuuden muuttuvista käyttötavoista Pohjois-Amerikassa. Huhtikuussa 2012 julkaistu osatutkimus kertoo kirjallisuuden harrastajien siirtyvän melko nopeasti tabletien käyttäjiksi ja unohtavan lukulaitteet.

Lukulaitteet ovat edelleen haluttuja: 58% tutkituista halusi sellaisen ensisijaiseksi laitteeksi lukemista varten, mutta vain kuusi kuukautta aiemmin 72% oli halunnut lukulaitteen. Pudotus on erittäin suuri lyhyessä ajassa. Juuri joulumarkkinoille tulleet uudet edulliset tabletit, kuten Amazon Kindle Fire vetivät myös kirjojen kuluttajia puoleensa.

Vue Smartreader e-kirjojen lukulaite

Tablet-laitteen halusi ensisijaiseksi kirjojen lukuvälineekseen 24% tutkituista. Kuusi kuukautta aiemmin vain 13% halusi tabletin. Muutos on merkittävä lyhyessä ajassa.

Kirjallisuutta harrastavat ihmiset, jotka ovat joko lukulaitteen tai tabletin hankkineet, lisäävät BISGin tutkimuksen mukaan kirjaostojaan. 62% lukijoista käyttää enemmän rahaa kirjoihin kuin aiemmin ja 72% hankkii enemmän teoksia.

Satunnaisista kirjojen lukijoista, joilla on joko tablet tai lukulaite, 27% ostaa ainoastaan e-kirjoja. Kirjallisuuden suurkuluttajista 30% ostaa vain e-kirjoja. Suurkuluttajaksi BISG luokittelee vähintään yhden kirjan viikossa hankkivan ihmisen.

Tiedote tutkimuksesta löytyy BISGin sivulta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *