Valoa lukevalle kansalle uusien lukulaitteiden näytöiltä

E-kirjojen lukulaitteiden näytöt on optimoitu niin pitkälle muistuttamaan lukukokemusta paperilta, että laitteista on valonlähdekin unohtunut pois (eihän paperikaan valaise itseään). Valon puutteen ehti ensimmäisenä korjaamaan Barnes & Noble –kirjakauppaketjun suunnittelema Nook-lukulaite, jonka näytöltä näkee lukea pimeässäkin. Maailman suurin e-kirjakauppias ja lukulaitevalmistaja Amazon ei jäänyt ihmettelemään, vaan on teollisuuslähteiden mukaan jo valmistamassa uutta Kindle-lukulaitemallia, jossa on oma valonlähde.

Reuters kertoo heidän luotettavan lähteen jo nähneen uuden Amazon Kindle-laitteen prototyypin, jonka näyttö oli normaalin E ink -teknologian lisäksi itsensävalaiseva.

Tämä tulee tehokkaasti lopettamaan lukulaitteisiin kiinnitettävien pienten tarvikelamppujen markkinat. Kun sekä Amazon Kindle että Barnes & Noble Nook siirtyvät valaistuihin näyttöihin, muiden valmistajien on pakko seurata perässä.
Nook lukulaite, sisäänrakennettu valonlähde
Jos olet juuri nyt harkitsemassa lukulaitteen hankkimista (tablet-laite on kokonaan toinen juttu), mieti tarkkaan missä ja milloin tapaat lukea. Ota harkintaan mukaan myös se tosiasia, että lukulaite on pieni ja kevyt, jonka vuoksi se tulee helposti otettua mukaan paikkoihin, jonne ei aiemmin ole viitsinyt kirjoja raahata. Jos epäilet, että tulet tarvitsemaan lukulaitetta hämärässä tai pimeässä, odota muutama kuukausi kunnes itsevalaisevat lukulaitteet ovat ehtineet Suomeenkin.

Itsensävalaisevasta Nook-lukulaitteesta löydät lisää tietoa ja videonäytteen täältä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *