Hieno kokoelma erikoista historiallista tietoa Public Domain Review -palvelussa

Web-sivustot ovat helpottaneet ajankohtaisten asioiden seuraamista käsittämättömän paljon. Uudet tapahtumat ja dokumentit julkaistaan käytännössä lähes aina internetissä, josta päivän ja lähihistorian tietoa on helppo etsiä. Historiallisen tiedon kanssa on toisin. Koska historiallisia tapahtumia ei aikoinaan internetiin voitu tallettaa, jonkun täytyisi nyt nähdä valtavasti vaivaa ja siirtää vanhaa tietoa kirjoista ja muusta mediasta internetiin. The Public Domain Review on yksi tällainen palvelu. Se kasvattaa jatkuvasti digitaalisia kokoelmiaan upeilla historiallisilla elokuvilla, artikkeleilla, valokuvilla ja äänitallenteilla.

Public Domain Review
The Public Domain Review.

Palvelu pyrkii tuomaan esiin mahdollisesti unohdettuja, vähälle huomiolle jääneitä ja erikoisia historiallisia tapahtumia. Esimerkiksi Indonesiassa vuonna 1883 tapahtuneesta tulivuoren purkauksesta on hieno artikkeli valokuvineen ja maalauksineen, Enrico Carusoa esitellään artikkelissa kuvien kera, Asteekkien kuvakertomus esittelee valloittajien saavutuksia ja Charles Chaplin seikkailee ensimmäisessä kulkurihahmoa esittävässä elokuvassa.

Palvelua pyöritetään lahjoitusvaroin. Luotuaan historiallisen kokoelman perustan ammattilaisten avulla, palvelu ottaa nyt vastaan artikkeleita myös lukijoilta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *