Näin talletat Wikipedia-sivuista itsellesi e-kirjan

Wikipedia on Googlen ja Facebookin ohella yksi suosituimpia käyntikohteita verkossa. Hakuteoksen lukeminen vaatii internet-yhteydellä varustetun laitteen, joten ihan joka paikassa sen tarjoamasta informaatiosta ei ole voinut nauttia. Nyt voi, sillä haluamansa Wikipedia-sivut voi tallettaa itselleen e-kirjaksi.

E-kirjan tekeminen Wikipedia-sivuista

Saavuttuasi Wikipediaan klikkaa vasemmassa reunassa Luo kirja –linkkiä tai suoraan tätä linkkiä.
Wikipedia e-kirja

Kun käynnistät vihreästä nappulasta kirjan luonnin, voit aloittaa keräämään Wikipediasta sivuja, jotka haluat sisällyttää e-kirjaan.

Wikipedia e-kirja
Sivuja lisätään kirjaan painamalla vihreää plus-nappia (Lisää tämä sivu kirjaasi). Kun haluttu materiaali on kasassa, valitse ’Näytä kirja’.
Wikipedia e-kirja
Lataa-laatikosta täytyy valita ’e-kirja EPUB’. Tämän jälkeen Wikipedia raksuttaa aikansa ja tuottaa tietokoneelle tallennettavaksi e-kirjan. Kirjan voi siirtää lukulaitteelle, tabletiin tai älypuhelimeen (jos siinä on e-kirjojen lukuohjelma).

Suuri osa Wikipedian tuottamista e-kirjasivuista ovat mukavasti luettavissa lukulaitteella. Alla kuva Wikipedia-kirjasta.

Wikipedia e-kirja

Wikipedia e-kirja

Wikipedian e-kirjatallentajassa, niin kuin käytännössä kaikissa muissakin vastaavissa muunnosohjelmissa on kuitenkin puutteensa. Moni sivu tärveltyy lukukelvottomaksi, kuten alla.

Wikipedia e-kirja

Siitä huolimatta, Wikipedian kirjatallennin voi olla käyttökelpoinen apuväline esimerkiksi matkoille mukaan otettavan opiskelumateriaalin tallentamiseen lukulaitteelle.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *