Björn Ulvaeus esitteli Tukholman uuden Abba-museon

Tukholmaan saadaan vihdoin Abba-yhtyeelle oma museo kun Björn Ulvaeus suostui tukemaan rahallisesti Swedish Music Hall of Fame –projektia. Uusi ruotsalaisen musiikin tähdille tarkoitettu talo on rakenteilla Djurgårdeniin. Pysyvä Abba-näyttely on yksi osa tulevasta Hall of Fame –kokonaisuudesta.

Abba-museo, video, Björn Ulvaeus
Video: Dagens Nyheter.

”Olen ollut haluton päätymään museoesineeksi ennen kuin olen kuollut”, perusteli Björn Ulvaeus aiempaa vastahakoisuuttaan Abba-museon perustamiselle. ”Mutta tänään voin ottaa askeleen taaksepäin ja tarkastella Abban kymmentä yhdessä vietettyä vuotta objektiivisemmin. Se on kertomisen arvoinen tuhkimotarina. Sen me teemme Abba-museossa.”

Yleisö voi osallistua itsekin näyttelyyn esimerkiksi hologrammeilla tehdyllä lavalla, jossa kuka tahansa voi liittyä mukaan laulajaksi Abban keikalle.

Puolet maailmaa kiertäneestä Abbaworld-näyttelyn tavarasta tulee esille Tukholman museoon, puolet näyttelyesineistä on uutta. Ulvaeus painottaa tunteiden, lämmön ja huumorin osuutta näyttelyn kokoamisessa, vaikka Abban jäsenet eivät siihen itse osallistukaan.

Abban CD-kokoelma Gold on juuri noussut Britannian kaikkien aikojen myydyimmäksi CD-levyksi. Yhtyeen levyjä on yhteensä myyty noin 378 miljoonaa. Ulvaeus arveli Abban sijoittuvan maailman kaikkien aikojen levymyyntitilastossa sijalle kolme tai neljä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *