Lataa metroasemalta mukaan e-kirja tai äänikirja

Ei ole sattumaa, että ilmaisia lehtiä jaellaan rautatie- ja metroasemilla. Ihmisiä kulkee asemien läpi runsaasti ja matkan ajaksi moni ottaa mielellään mukaan tuoretta lukemista. Romaniassa on keksitty tarjota metroaseman läpi kulkeville ihmisille e-kirjoja ja äänikirjoja. Kiireisen matkaajan aikaa ei kulu montaakaan sekuntia kun hän on ladannut itselleen matkalukemista – ja tässä tapauksessa ilmaiseksi.

Romania Vodafone, metro, e-kirjat

Tarjolla on 49 e-kirjaa 10 äänikirjaa. Sähköiset kirjat ovat ladattavissa EPUB ja PDF –formaateissa.

Homma toimii siten, että puhelimella tai tabletilla (laitteella jossa on kamera) kuvataan sen kirjan kansi, joka halutaan ladata. Kirjan kannessa on QR-koodi, joka yksilöi teoksen. Hieman vaisuksi hyvän idean tekee se, että ilmaiseksi saa ladata kirjoista vain näytteen, ei koko teosta. Joka tapauksessa, tämä on hyvä idea, jolla voisi olla käyttöä muissakin paikoissa, kuten lentokentillä, terveyskeskuksissa ja pankeissa.

Kampanjan taustavoimana on Vodafone, yksi maailman suurimmista puhelinoperaattoreista. Kampanja kestää lokakuun 2012 loppuun Piața Victoriei –metroasemalla, mutta ehkä eri puolilla maailmaa toimiva operaattori käyttää samaa ideaa muuallakin?

Revista Universign kävi metroasemalla katsomassa miten järjestelmä toimii ja otti samalla muutaman valokuvan.

Metro Romania, Vodafone, e-kirjat, äänikirjat

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *