Odotus jäisessä vedessä kannatti: paras luontokuva on pingviinien sukellus

Parhaista luontokuvista kilpaillaan monessa maassa ja monessa sarjassa, mutta BBC:n ja Britannian Natural History Museumin järjestämä Veolia Wildlife Photographer of the Year on yksi tasokkaimmista. Niin tänäkin vuonna. Vuoden 2012 pääpalkinto meni Kanadaan Paul Nicklenille hänen veden alla ottamastaan pingviinikuvasta.

Kuvagalleria Veolia-luontokuvien eri sarjojen voittajista:
Veolia luontokuva, voittaja 2012

Paul Nicklen otti kuvan Antarcticalla paikassa, jossa jääpeitteessä on reikä ja pingviiniyhdyskunta (ja hylkeet) pystyy käyttämään sitä kulkuväylänään. Hän odotti ruuanhakumatkalla olleiden pingviinivanhempien paluuta jäätävässä vedessä.

Voittokuvan ottanut Nicklen on itsekin vaikuttunut kuvan teknisestä laadusta: ”Monet näistä kuvista ovat uusien kamerasensoreiden ansiota. Uudet Nikonit ja Canonit mahdollistavat sen. Uskon kaiken olevan avoinna uudelleentutkittavaksi.”

Digitaalisten kameroiden sensorit, jotka vangitsevat linssin läpi tulevan valon ja muuttavat sen digitaaliseksi informaatioksi ovat viime vuosina kehittyneet herkemmiksi rekisteröimään informaatiota entistä vähäisemmässä valossa.

50 000 valokuvaa osallistui tämän vuoden luontokuvakilpailuun. Voittaja saa 10 000 punnan pääpalkinnon.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *