John Lennon pyysi Eric Claptonia omaan yhtyeeseensä Beatlesin hajoamisen jälkeen

The Beatles-yhtyeen hajottua kaikki neljä, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison ja Ringo Starr, pääsivät pitkälle sooloartisteina. Heillä on ollut erityyppisiä bändejä, mutta kaikki ovat lähteneet ex-Beatlen musiikillisesta näkemyksestä. Ehkä hieman yllättävä tieto onkin, että Beatlesin jälkeistä elämää aloitteleva John Lennon pyysi silloista blues-kitarasankari Eric Claptonia yhtyeensä kitaristiksi.

John Lennon, kirje, Eric Clapton

Asia paljastuu John Lennonin 29.9.1971 kirjoittamasta kirjeestä Eric Claptonille. Lennon kertoi ihailevansa Claptonia ja aiemman yhteistyön sujuneen niin hyvin, että John Lennonin, Claptonin ja Yoko Onon kannattaisi olla samassa yhtyeessä.

Clapton oli vuonna 1969 soittanut Lennonin Live Peace in Toronto –konsertissa ja Cold Turkey –levyllä. Clapton oli työskennellyt myös muiden Beatles-artistien kanssa.

Lennonin kirje on tullut julkisuuteen sen vuoksi, että sen omistava amerikkalainen henkilö on päättänyt huutokaupata kirjeen. Huutokauppias odottaa hinnan nousevan 20 000 tai 30 000 dollariin.

Samassa huutokaupassa on tarkoitus myydä myös esimerkiksi Beethovenin ja Gershwinin kirjeitä. Ludwig van Beethovenin kirje hänen yhteistyökumppanilleen koskien yhdeksättä sinfoniaa ja Missa Solemnista on arvioitu noin 40 000 – 60 000 dollarin hintahaarukkaan.

Los Angeles Times kertoi huutokaupasta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *