Saksalaisten tietokonelehtien e-kirjojen lukulaitetesteissä pärjäsivät nämä tuotteet

Suomessa saatavilla olevien e-kirjojen lukulaitteiden valikoima on rajatumpi kuin Pohjois-Amerikassa tai Keski-Euroopassa, mutta joitakin yhteisiä laitteita meilläkin on näiden suurten markkinoiden kanssa. Saksalaiset tietokonelehdet Computer Bild ja c’t ovat testanneet lukulaitteita ja päätyneet osin erin tuloksiin. Kummankin lehden testien kärjessä ovat kuitenkin Kobo Glo, Amazon Paperwhite ja Sony Reader PRS-T2.

Computer Bild arvioi parhaaksi lukulaitteeksi itse näyttönsä valaisevan Kobo Glo –tuotteen (täällä voit katsoa videon laitteen itsevalaisuominaisuudesta ja vertailun muihin). Toiseksi parhaaksi tuotteeksi lehti testasi Amazon Kindle Paperwhite -lukulaitteen, ja kolmanneksi parhaaksi Sony Reader PRS-T2:n.

Näistä kolmesta kärkilaitteesta vain Sonyssa ei ole itsevalaisevaa näyttöä. Kaikissa on kuitenkin kosketusnäyttö ja langaton internet-yhteys, joilla pääsee lataamaan kirjoja suoraan kaupoista laitteen muistiin.

c’t –lehti testasi parhaaksi kokonaispaketiksi Kindle Paperwhite –lukulaitteen ja siihen liittyvän Amazon-verkkokaupan järjestelmän. Sony Reader PRS-T2 sai erikoismaininnan ja Kobo Mini –lukulate näppärimmän laitteen arvonimen.

Suomessa vain Sony Reader –laitteet ovat suhteellisen helposti saatavilla. Laite osaa avata Suomessa myytävät e-kirjat, toisin kuin Amazon Kindle –laitteet. Kindle-lukulaitteet on tarkoitettu vain Amazon-verkkokaupasta ostetuille kirjoille, joten kirjaostokset on keskitettävä sinne jos valitsee Kindlen.

Kobo on paitsi laitemerkki, myös laajan valikoiman kirjakauppa. Kaupan suurin valikoima on englanninkielisiä kirjoja, mutta myös suomenkielistä kirjallisuutta Kobo-kaupasta löytyy. Kobo-kaupan kirjat ovat samaa muotoa kuin suomalaisten kauppojen markkinoimat kirjat, eli EPUB-standardin mukaisia.

Suomessa saatavissa olevat lukulaitteet on listattu täällä.

Testeistä oli tehnyt yhteenvedon Johannes Haupt.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *