Kirjavinkkikone ohjaa lukijan sopivien kirjojen jäljille

Lomalukemista voi etsiä verkosta, kirjakaupoista ja kirjastoista, mutta jos mielenkiintoisia kirjoja ei millään löydy, teknologian voi valjastaa avuksi. Yhdysvalloissa Northwestern University yliopisto on nimittäin kehitellyt henkilökohtaisia kirjavinkkejä etsivän verkkopalvelun. Palvelu tarvitsee ainoastaan kirjoja etsivän henkilön Twitter-tunnuksen, jonka viestien perusteella se päättelee mikä henkilöä kiinnostaa.

BookRX kirjavinkit
Bookrx-kirjavinkit.

Bookrx-kirjavinkkikonetta voi käyttää kirjojen etsimiseen kenelle tahansa, jolla on julkinen Twitter-tili (viestit näkyvät kaikille). Tämä voi ratkaista monta lahjaongelmaa.

Bookrx-palvelu yksinkertaisesti hakee annetun Twitter-tunnuksen viesteistä toistuvia sanoja ja #-merkillä merkattuja avainsanoja. Niitä se vertaa kirjakatalookiin, ja tarjoaa sanojen kanssa parhaiten yhteensopivat kirjat.

Englanninkielisistä Twitter-viesteistä Bookrx onnistuu päättelemään jotakuinkin järkeviä kirjavinkkejä. Suomenkielisistä Twitter-viesteistä, kuten @klaava –tunnuksen viesteistä, palvelu ei oikein saa otetta.

Mikä yliopisto tekee kirjavinkkikoneesta paremman, suomenkielisen palvelun?

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *