Esa-Pekka Salonen toi sinfoniaorkesterin Apple iPad-tabletiin

Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salonen saattaa työskennellä satoja vuosia vanhojen sävellysten ja soitinten parissa, mutta hän tunnustautuu valveutuneeksi uuden teknologian käyttäjäksi Wall Street Journalin haastattelussa. Salonen on visioinut ja suunnitellut Apple iPad –tabletiin kunnianhimoisen The Orchestra -sovelluksen, jolla voi seurata ja opiskella sinfoniaorkesterin työskentelyä.

The Orchestra, iPad app, Esa-Pekka Salonen

The Orchestra with Esa-Pekka Salonen on todellinen multimediasovellus, jossa on käytetty kaikki tabletin mahdollisuudet hyväksi. Salonen itse sanoo, että äänen- ja kuvan laadusta ei tingitty muulloin kuin silloin kun sovellus uhkasi kasvaa mahdottoman kokoiseksi ladata laitteeseen.

The Orchestra –sovelluksen kantava ajatus on esitellä klassisen musiikin ystäville sinfoniaorkesterin työtä orkesterin sisältä. Monista soittimista ja sävelkuluista koostuvan sinfonian rakentaminen upeaksi musiikkiteokseksi on jokaiselle asiaa vähänkin miettineelle arvoitus. Tämä arvoitus avataan sovelluksessa musiikin ja partituurin samanaikaisella esittämisellä, muusikkojen haastattaluilla, teosten esittelyillä ja Esa-Pekka Salosen kapellimestarin pikakurssilla.

Pääosassa sovelluksessa sinfoniaorkesterin esittämänä Haydnin, Beethovenin, Berliozin, Mahlerin, Debussyn, Stravinskyn, Lutoslawskin ja Salosen musiikki.

Sovelluksen esittelyvideo:

Esa-Pekka Salosen Wall Street Journal –haastatteluvideo, jossa hän esittelee The Orchestra sovellusta on nähtävissä täällä.

The Orchestra –sovellus on saatavilla iPad-tabletiin hintaan 13 euroa App Storesta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *