Britannian kirjoista valtaosa myydään verkkokaupoissa

Vuonna 2012 katutason kirjamyymälät menettivät otteensa Britannian kirjamyynnin valtiaina. Verkossa toimivat kirjakaupat myivät enemmän kirjoja kuin katutason kaupat ensimmäistä kertaa kirjan pitkän historian aikana. Rahaa perinteisissä kirjakaupoissa kuitenkin vielä kulutettiin enemmän kuin verkkokaupoissa.

kirjakaupan valikoimaa

Melkoisen tarkkoja lukuja Publishing Perspectives on saanut käsiinsä tutkimuksen tehneeltä Bowker Market Researchilta. Sen mukaan Britanniassa myytiin vuonna 2012 peräti 296 miljoonaa kirjaa. Mukana ovat sekä painetut että sähköiset kirjat.

E-kirjojen osuus koko kappalemääräisestä kirjamyynnistä oli 11 %, 32.5 miljoonaa kappaletta. Rahana e-kirjamyyntiä oli 125 miljoonan punnan edestä. Koska koko rahapotti oli 2 108 miljoonaa puntaa, rahassa mitattuna e-kirjojen osuus oli kappalemääräisen myynnin osuutta pienempi.

Erikoinen tieto puolestaan on se, että verkkokaupat myivät vain 95 % Britannian e-kirjoista. Kuka kumma ne loput 5 % on myynyt ja miten?

Suomessa verkkokauppa kaiken kaikkiaan taitaa edelleen olla matalammalla tasolla mitä se on muissa länsimaissa, kuten myös e-kirjojen omaksuminen. Jonakin päivänä verkkokirjakaupat täälläkin ajavat perinteisten kauppojen ohi, mutta tuskin vielä tänä vuonna.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *