10 miljoonaa käyttäjää Google-palveluille Malesian koululaitoksesta

Malesian koululaitos ottaa Google Apps –ohjelmiston käyttöön 10 miljoonalle oppilaalle. Lisäksi Malesian kouluihin hankitaan pieniä kannettavia Chromebook-tietokoneita (ei kuitenkaan ihan 10 miljoonaa kappaletta ainakaan vielä). Laaja tietotekniikan käyttöönotto on osa laajaa Malesian koululaitoksen kehitysohjelmaa.

Google Apps Malesian kouluihin

Google Apps on hakukoneyhtiön kehittämä palvelukokonaisuus, jonka koululaitoksille tarkoitettu versio koostuu:
– tekstinkäsittelystä
– sähköpostista (Gmail)
– kalenterista (Calendar)

Chromebook puolestaan on sellaisten kannettavien tietokoneiden brändi, joihin ei asenneta ohjelmistoja eikä tallenneta tietoa, vaan ohjelmistot ja tallennustila ovat verkossa. Chromebook-tietokoneita ovat toistaiseksi valmistaneet Acer, HP ja Samsung. Hinnat USA:ssa lähtevät 200 dollarista ylöspäin. Suomessa Saunalahti on aloittamassa Chromebook-kannettavien myyntiä.

Chromebook kannettavien ytimenä on Googlen kehittämä Chrome OS -käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa nettiselaimeen perustuvan näkymän palveluihin.

Google Chromebook kannettava läppäri

Koska Chromebook-kannettavien sisäänrakennettu ohjelmisto on kevyt, laitteet käynnistyvät nopeasti. Niihin on myös rakennettu tietoturvaominaisuuksia, kuten virussuojaus valmiiksi.

Google kertoo 3000 koulun jo ottaneen Chromebook-kannettavia käyttöön. Syynä yhtiö pitää laitteiden nopeaa käyttöönottoa ja helppoa hallintaa. Markkinatutkimusyhtiö IDC vertasi Chromebook-kannettavia tavallisiin tietokoneisiin ja tableteihin. Tulosten mukaan Chromebook on 69% nopeampi ottaa käyttöön ja säästää 92% aikaa laitteiden hallinnoinnissa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *