Kirjamyynti Suomessa hienoisessa laskussa, digitaaliset kirjat hienoisessa nousussa vuonna 2012

Suomen kustannusyhdistyksen keräämät luvut jäsenyhdistysten kirjamyynnistä osoittavat menekin vuonna 2012 laskeneen hieman edellisen vuoden tasosta. Pitkään jatkuneen hienoisen alamäen kääntämisen toivona on edelleen digitaalinen kirjamarkkina. Vuonna 2012 digitaaliset julkaisut jatkoivat loivaa kasvuaan Suomessa.

kirjamyynti Suomessa 2007 – 2012 tilasto kaikki kirjat

Kustannusyhdistyksen jäsenyritykset möivät kirjoja vähittäiskaupoille verottomaan hintaan laskettuna 263 miljoonan euron edestä vuonna 2012. Huippuvuonna 2007 myynti oli 291 miljoonaa euroa, joten mikään dramaattinen romahdus ei ole kyseessä. Trendi kuitenkin on sama kuin muissa vauraissa maissa.

Trendi on siis painetun kirjan suosion lasku ja e-kirjojen suosion nousu. Suomessa vuonna 2012 vain oppikirjat ja digitaaliset julkaisut kasvattivat myyntiään. Digitaalisiin julkaisuihin Kustannusyhdistyksen tilastoissa lasketaan äänikirjat, ladattavat sähkökirjat ja verkossa luettavat kirjat.

Kustannusyhdistyksen jäsenyrityksiä on noin 100, joten aivan koko kirjamarkkinaa sieltä saatavat tilastot eivät edusta, mutta valtaosaa kuitenkin.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *