Amazonin Kindle-järjestelmä jyrää Britanniassa: 79% e-kirjoista hankitaan sieltä

Ei liene suurikaan yllätys, että Yhdysvaltojen lisäksi Amazon hallitsee e-kirjojen markkinoita myös Britanniassa, jossa Kindle lukulaitteet ovat olleet saatavilla jo muutaman vuoden. Jonkinlainen yllätys on kuitenkin se miten hallitseva asema Amazonilla on. Peräti 79% Britanniassa e-kirjoja ostaneista ihmisistä hankki ne Amazon.co.uk:sta vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana.

Amazon.co.uk Kindle store

Britannian televiestintäviranomainen teki maalis-toukokuussa 2013 laajan digitaalisen median käyttöä ja piratismia koskevan tutkimuksen, jossa myös sähköiset kirjat olivat mukana. Suosituimmat e-kirjojen ostospaikat olivat:
Amazonista osti e-kirjoja 79% Britanniassa e-kirjaostoksia tehneistä.
Apple iBookstore 9%
Google hakukone 8%
Google Play 6%
Ebooks.com 6%
Sähköposti 5%
Kobo 5%
Facebook 4%

Google hakukone ja sähköposti voivat olla merkkejä ilmaisten kirjojen (laillisten ja laittomien) hakemisesta ja jakamisesta.

Amazonin luoma Kindle-järjestelmä ja laaja kirjavalikoima ovat edesauttaneet e-kirjojen läpilyöntiä Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Markkinoiden luomisesta Amazon on saanut palkaksi valtaosan markkinoista. Nyt seuraammekin mielenkiinnolla miten Saksan, Ranskan, Espanjan ja Italian e-kirjamarkkinat kehittyvät Amazonin Kindle-valikoiman tultua niissä maissa saataville.

Tutkimuksen teki Ofcomille Kantar Media, joka sai vastauksen 5734 ihmiseltä. Vastaajista 631 (11%) kertoi ladanneensa tai käyttäneensä e-kirjaa viimeisen kolmen kuukauden aikana.

The Bookseller raportoi tutkimustuloksista.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *