Australiassa robotti lennättää kirjan kaupasta kotiin

Mitähän Australiassa elelevät kengurut ja koalakarhut tykkäävät jos taivaalle ilmestyy pörisemään väsymättömiä herhiläisiä, jotka kantavat kirjoja mukanaan? Sydneyssä nimittäin kehitellään järjestelmää, jossa kirjakauppa toimittaa ostetun tai lainatun kirja asiakkaalle lentävän robotin avulla.

drone, kirjalähetti, Sydney

Automaattisen lentävän kirjalähetin hommana on lennättää kirja Zookal-kaupasta teoksen tilanneen asiakkaan käsiin. Zookal myy ja vuokraa oppikirjoja. Yritys on laskenut, että itsekseen lentävä robotti on halvempi ja nopeampi tapa toimittaa tavara asiakkaalle kuin perinteiset posti- tai kuriiripalvelut.

Näin se toimii:
– Asiakas asentaa älypuhelimeensa lentävän kirjalähetin seurantaan tarvittavan sovelluksen.
– Asiakas tilaa kirjan kaupasta.
– Kauppias kiinnittää kirjan lähetin leukoihin ja antaa sille asiakkaan koordinaatit.
– Kun puhelimessa käynnissä oleva sovellus ilmoittaa kirjalähetin liihottelevan lähettyvillä, asiakkaan on mentävä ulos sitä vastaan.
– Asiakas saa kirjalähetin alas käskemällä puhelinsovelluksella sitä laskeutumaan tartuntaetäisyydelle.
– Asiakas voi nykäistä kirjan irti lähetin leuoista.
– Lentävä robotti palaa takaisin kirjakauppaan.

Katso video:

Toiminta on tarkoitus aloittaa rajatulla alueella Sydneyn keskustassa marraskuussa 2013.

En hämmästyisi, vaikka tämä olisi vain mainostempaus ilman vakavaa aikomusta saada automaattisia lentäviä lähettejä toimimaan kaupallisesti. Täysin automaattisten lentävien vekotinten aiheuttamat riskitilanteet, lupien saanti ilmatilaan, ihmisten ja kotieläinten reaktiot, sää, tihutyöt ja monet muut haasteet hanketta odottavat, mikäli sitä tosissaan eteenpäin viedään. Mikäli se toimii, hyötysovelluksia voi keksiä helposti lisää: lääkkeiden vienti vanhuksille, pizzatilausten toimitus nälkäisille ja lentävän poliisirobotin apu hätätilanteisiin.

TechWorld uutisoi lentävästä kirjalähetistä.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image