Apple myy ilmaa: kevyt ja ohut iPad Air

Ilmestymisestään vuodesta 2010 lähtien Apple iPad on ollut suvereeni markkinajohtaja tablet-laitteissa. Tuotteella on niin suuri vaikutus maailman tietokonemarkkinoihin, että tabletit ovat syrjäyttämässä PC:n eniten ostettuna tietokoneena. iPadiin on reilun kolmen vuoden aikana tehty suuriakin parannuksia, vaikka alkuperäinen konsepti on ennallaan. Kevyt ja ohut iPad Air on jo viides uudistettu versio tuotteesta.

Apple iPad Air
Apple iPad Air.

iPad Air on se suurikokoisempi Applen kahdesta tablet-mallista. iPad Airin näytön koko on 9.7 tuumaa, kun iPad mini 2:n näyttö on 7.9 tuumaa. Erittäin terävä, niin sanottu retina-näyttö, on suuressa iPad-mallissa edelleen käytössä. Kuvapisteitä näytöllä on 2048×1536, mikä tekee pistetiheydeksi 264 ppi (pixels per inch).

Tärkeimmät uudet ominaisuudet iPad Airissa ovat:

1. Lisäteho. Aiempia iPadeja ei ole syytetty hitaiksi tableteiksi, mutta siitä huolimatta Apple on siirtynyt kertaluokkaa tehokkaampaan suoritinyksikköön: iPad Airin prosessori on 64-bittinen. Hevosvoimia tuli lisää, mutta kaikki nykyiset ohjelmistot eivät välttämättä heti laitteessa toimi.

2. Apple antaa uusien tabletien mukana aiemmin maksulliset iLife ja iWork –ohjelmistot ilmaiseksi mukaan.

3. Laite on ohuempi ja kevyempi kuin aiemmat iPadit. Tuote on vain 7,5 mm paksu. Painoa on 469 grammaa, ja jos tarkkoja ollaan niin 3G-mobiililiitynnällä varustettu laite lisää painoa 9 grammaa.

iPad Air –mallien hinnat alkavat 489 eurosta. Sillä saa 16GB:n ja WLAN (Wi-Fi) –yhteydellä varustetun laitteen. Lisämuisti ja 3G-yhteys maksavat lisää. Marraskuun 1. päivä 2013 tuotetta voi tilata myös Suomeen.

iPad 2 pysyy edelleen Applen myyntivalikoimissa, joten hieman edullisemminkin täysikokoisen iPadin saa hankittua. iPad 2 maksaa Applen kaupassa 389 euroa. Suurin ero iPad Airiin on näytön tarkkuus, sillä iPad 2:n näytön erotuskyky on 1024×768 kuvapistettä.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image