Stieg Larssonin kolmiosainen rikoskirjasarja saa neljännen osan

Neliosaisen trilogian saattoi ensimmäisenä kirjailijana julkaista Douglas Adams (Linnunradan käsikirja), mutta hyvää ideaa on lainannut moni muukin. Ruotsalainen journalisti ja kirjailija Stieg Larsson ehti ennen kuolemaansa kirjoittaa kolme osaa lehtimies Blomkvistin ja hänen erikoisen avustajansa Lisbeth Salanderin tutkimuksista. Nyt kirjasarjan alkuperäiset osat julkaissut kustantaja on ilmoittanut neljännen osan kirjoittajan olevan David Lagercrantz.

David Lagercrantz

David Lagercrantz on menestyskirjailija jo ennen Stieg Larssonin luomien hahmojen tarinaan tarttumista. Lagercrantz kirjoitti jalkapalloilija Zlatan Ibhamovicin elämäkerran Jag är Zlatan.

Neljäs Blomkvist ja Salander –kirja on tarkoitus julkaista vuoden 2015 elokuussa. Ajankohta on valittu siksi koska ensimmäinen Larssonin kirja, Miehet jotka vihaavat naisia, ilmestyi tasan 10 vuotta aiemmin. Aftonbladet sai tiedon kirjan julkaisusta kustantajalta suoraan tv-lähetykseen.

Nyt voimme jäädä odottamaan mitä sanottavaa Stieg Larssonin puolisolla Eva Gabrielssonilla tai Larssonin veljellä Joakimilla on uudesta kirjasta. Kumpikin on aiemmin kertonut neljännen, lähes valmiin, kirjan olemassaolosta.

Stieg Larssonin perinnön hoitajat ovat ilmoittaneet heille kuuluvan osan uuden kirjan tuloista menevän Expo-säätiöön, jonka Larsson itse aikoinaan perusti.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image