Tietoturvallinen e-kirjojen lukulaite salaiseen käyttöön

Verkkovakoilu on ollut ja luultavasti on edelleen sen verran vilkasta toimintaa, että armeijassa kuin armeijassa tietoturvan suhteen ollaan tarkkoja. Koska e-kirjojen lukulaitteissa on yleensä myös langaton internet-yhteys, ovat nekin ulkopuoliselle tarkkailulle alttiita vempaimia. Tähän tiukan tietoturvan tarpeeseen on Yhdysvaltain laivastolle tehty oma lukulaite nimeltä Nerd (Navy Ereader Device).

Nerd lukulaite armeijalle

Laivoissa ja varsinkin sukellusveneissä tilaa on todella vähän, mutta toisaalta merisotilaillakin on vapaa-aikaa. Kirjaston ylläpito sukellusveneissä ei aina ole edes mahdollista, mutta lukulaitteessa pieni kirjasto voi olla sen muistitilassa tallessa koko ajan.

Nerd-lukulaitteen on laivaston tarpeisiin valmistanut Findaway World. Laitteen tekee tietoturvalliseksi yleensä hyödyllisten ominaisuuksien puuttuminen. Nerd-lukulaitteessa ei ole minkäänlaista verkkoyhteyttä, kaapeliyhteyttä eikä muistikorttipaikkaa. Laitteella ei voi olla mihinkään yhteydessä, sinne ei voi lisätä mitään eikä sieltä voi ottaa mitään (laitetta rikkomatta).

Tuotteen valmistaja tallettaa tehtaalla 300 kappaletta laivaston hankkimaa kirjaa jokaiseen laitteeseen. Sukellusveneen kirjasto on sitten tallessa jokaisessa lukulaitteessa.

Ubergizmo uutisoi.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *