Kilpailu alkakoon kotimaan kuukausmaksullisten kirjapalveluiden kesken

Maailmalla kuumeisen kehittelyn kohteena olevat kuukausimaksulliset kirjapalvelut alkavat kiinnostaa myös suomalaisia media-alan yrityksiä. Helsingin Sanomat on avannut toisena yrityksenä Suomeen kirjapalvelun, josta voi lukea teoksia kuukausimaksua vastaan suppeasta valikoimasta niin monta kuin ehtii. Hesarin digiversion tilaajat saavat HS Kirjastosta yhden kirjan kuukaudessa ilmaiseksi.

HS Kirjasto

Tähän asti ainoa kotimainen kuukausimaksullinen kirjapalvelu Otavan Luekirja.fi saa siis kilpailijan. Koska kumpikin konserni – Otavamedia ja Sanoma – ovat lehti- tai kirjakustantajia, kirjapalvelut on kehitetty tiukasti konsernien kokonaisetua ajatellen.

HS Kirjastosta Helsingin Sanomien digitilaaja saa lukea yhden ennalta valitun kuukauden kirjan ilmaiseksi kuukaudessa. Jos haluaa lukea enemmän, maksaa tilaus 9,90 euroa kuukaudessa lehden digitilauksen lisäksi. Valikoima on HS Kirjastossa erittäin suppea, vain noin 100 teosta. Valikoimaan on kuitenkin saatu yhdeksän kustantajan tuotteita (Atena, Crimetime, Gummerus, Siltala, Myllylahti, Minerva, Long Play, HS Kirjat ja Sanoman Kids Media), jotka ovat suhteellisen tuoreita kotimaisia, pääasiassa kaunokirjallisia teoksia. Helsingin Sanomat kertoo laajentavansa ja kierrättävänsä kirjavalikoimaa Kirjastossaan.

HS Kirjaston käyttäminen vaatii Apple iPad- tai Android-ohjelmistolla varustetun tabletin, johon on ladattava Helsingin Sanomat –sovellus.

Otavan Luekirja.fi puolestaan maksaa 24,90 euroa kuukaudessa. Palvelussa on laajempi valikoima luettavaa kuin Hesarin Kirjastossa, mutta Luekirja.fi sisältää vain Otavan kirjoja, joita voi lukea niin monta kuin haluaa.

Kilpailu ja kehitystyö kuukausimaksullisissa kirjapalveluissa on vasta alussa. Kotimaiset alan yritykset eivät tässä vaiheessa ole yrittäneetkään kehittää yhtä monipuolisia ja laajoja kirjavalikoimia tarjoavia palveluita kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa on. Kindle Unlimited, Oyster ja Scribd ovat esimerkkejä kuukausimaksullisista palveluista, joissa kirjojen ystävä saa rahoilleen reilusti vastinetta.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image