Lentoyhtiö JetBlue tarjoaa matkustajille e-kirjat ja viihdettä lentokoneen langattoman verkon kautta

Lähes kaikilla lentomatkustajilla on tänä päivänä omat viihdejärjestelmät mukanaan tableteissaan, puhelimissaan ja kannettavissa tietokoneissaan, eikä penkkeihin asennettuja viihdekeskuksia välttämättä tarvitsisi aina edes käyttää. Yhdysvaltalainen lentoyhtiö JetBlue rakentaakin lentokoneisiinsa langatonta Fly-Fi-viihdejärjestelmää, josta saa ladata e-kirjoja ja jonka kautta pääsee myös omalla laitteella internetiin.

Jetblue Fly-Fi, photo Jeff Cutler
Kuva:Jeff Cutler.

JetBlue on rakentanut lentokoneisiinsa Fly-Fi-nimellä kulkevaa langatonta verkkoa (WLAN, Wi-Fi) vuoden 2014 ajan. Verkon tarkoitus on tarjota matkustajille internet-yhteys heidän omille tableteille, puhelimille ja tietokoneille lennon aikana. Marraskuussa 2014 yhtiö kertoi laajentaneensa verkkoa Fly-Fi Hub –järjestelmällä, joka on digitaalista sisältöä tarjoava viihdekeskus.

Matkustajilla on nyt mahdollisuus omilla laitteillaan katsoa viihdejärjestelmään tallennettuja tv-ohjelmia, opetusohjelmia, ostaa digitaalisia lehtiä ja ladata e-kirjoja. Sisältötarjonta laajenee vuoden 2015 aikana lastenohjelmiin, laajempaan kirjavalikoimaan ja Wall Street Journal –lehden sisältöön.

Matkustajat voivat ladata ilmaisia näytteitä kuukausittain vaihtuvasta e-kirjavalikoimasta. Mikäli kirja miellyttää, sen voi ostaa lennon aikana. Valikoima rajoittuu aluksi Harper Collinsin kirjoihin, mutta laajenee myöhemmin ainakin Random Housen kirjoihin.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image